menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött káposzta (paleo)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 db savanyított, érett káposzta levél
1/2 kg savanyított apró káposzta
70 dkg darált pulykacomb, vagy darált sertés dagadó
só, bors, őrölt kömény, pirospaprika
4 gerezd fokhagyma
1 tojás
pulykahúsos verzióhoz: 10 dkg füstölt szalonna
sertés dagadós változathoz: 1 db füstölt hús, vagy csont (pl. oldalas)

Elkészítés:


A darált húshoz add hozzá a fűszereket és a fokhagymát és a tojás sárgáját. A tojás fehérjét verd fel kemény habbá és tedd hozzá ezt is a darált húshoz, ezzel lazítjuk a töltelék állagát. Gyúrd jól össze a tölteléket.
A káposztalevélekből vágd kicsit vissza a torzsáját, amennyire tudod (de nem vágd ki!), hogy könnyebb legyen hajtogatni és több töltelék férjen bele.
Töltsd bele a káposztalevelekbe a tölteléket és tekerd fel őket.
Egy kis tekerési útmutató: fogd meg a káposztaleveleket fonákjukkal felfelé és egy gombócnyi darált húsos tölteléket rakj a káposztalevél tetejének középső részébe, majd a levél egyik oldalát hajtsd rá a gombócra, majd a levél tetejétől kezdve tekerd fel a levelet és a levél szabadon maradt részét nyomkodd bele, vissza a levélbe.
Töltsd meg az összes káposztalevelet.
Fogj egy olyan főzőedényt, amiben fel tudod állítani a töltött leveleket. És a következő sorrendben rétegezd a hozzávalókat:

1. Ha pulykahúsból készíted
A fele apró káposztát tedd az edény aljába. A szalonnát vágd fel vékonyabb csíkokra és a felét rakd rá az apró káposztára és utána tedd bele állítva a megtöltött káposztaleveleket is. Fedd be az egészet a megmaradt apró káposztával és a legfelülre pakold rá a megmaradt szalonna csíkokat is.

2. Ha sertés dagadóból készíted
A fele apró káposztát tedd az edény aljába és ráállítva a megtöltött káposztaleveleket is. Ezután tedd rá az oldalast is, legvégül a tetejére
Öntsd fel annyi vízzel (lehetőleg szűrttel), amennyi épp ellepi. mehet az apró káposzta megmaradt másik fele.

Forrald fel, majd utána vedd vissza kislángra és kb. 2-3 órán keresztül főzd meg.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://www.szer-etet.hu/paleo_toltottkaposzta

Töltött káposzta (paleo)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Töltött paprika
Töltött paprika

A hagymát apróra vágom, olajon üvegesre párolom, ráteszem a megmosott rizst , sót, borst, vegetát, majoránnát szórok rá, és egy fél bögre vízzel felengedem, ha elpárolgott a viz,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
HORTOBÁGYI PALACSINTA
HORTOBÁGYI PALACSINTA

A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, és palacsintasütőben kisütjük. Elkészítjük a darált húsból a pörköltet, majd leszűrjük a szaftból, és összeturmixoljuk. A palacsi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Körmös pacal gazdagon
Körmös pacal gazdagon

A pacalt több vízben átmosom, forró vízzel leforrázom, majd csíkokra vágom. A bográcsot a zsírral körbekenem, a maradékot az alján hagyom, és ezen megpárolom a vörös hagymát. Megfu...

Elkészítési idő: 6 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Stefánia Vagdalt
Avatar Németh Letícia Kedvelnék
Stefánia Vagdalt

A darált húst egy tálba tesszük, megsózzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a hagymát, pirospaprikát és a borsot. Összekeverjük és állni hagyjuk az egészet. Ezalatt összevágjuk a zsemlét,...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk