1 kg liszt
5,5 - 6 dl tej
6 ek olaj
4 ek cukor
1 ek só
5 dkg élesztő
tepsi kikenéséhez:
25 dkg margarin
A hozzávalókból egy könnyű tésztát dagasztani, duplájára keleszteni.
3 felé osztani, minden gombócot 2 felé, /6 db/.
Tenyérnyi körökre nyújtani, 8 fele vágni, feltekerni.
A tepsit kikenni 25 dkg margarinnal, és a kifliket rárakni.
20 perc pihenés, tojással megkenni, maggal szórni.
200 fokos sütőben 20-25 percig sütöm.
A megsült kifliket a tepsibe hagyni kihűlésig, hogy a kiflik felszívják a margarint, ettől lesz finom és ropogós.
Az átszitált lisztet egy tálba szórjuk, és a közepén kis lyukat csinálunk. Ide kerül a porcukor, az élesztő és a langyos tej. 15 percig hagyjuk, hogy az élesztő felfusson....
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA zabpelyhet leöntjük vízzel, hozzáadjuk a tojásokat, a ricottát, sót, összekeverjük, kb. 10 percet pihentetjük. Sütőpapírral bélelt, vagy szilikonos tepsibe simítjuk és előmelegít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, élesztőt, sót összekeverni, a langyos tejfölt hozzátenni. A tejet , margarint, cukrot, a tojássárgáját lassú tűzön melegítjük, amíg a margarin teljesen felolvad, /...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz előtészta hozzávalóit a dagasztógép táljába este összekevertem, és éjszaka 13.5 órát kelesztettem. Reggel az előtésztához adtam a 300 g kenyérlisztet és a 100 g tejszínt. A gé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű