menu

Családireceptkönyv.hu

137.Croissant-nál jobb


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Tészta:
400 ml langyos tej (1⅔ csésze + 1 evőkanál)
30 g friss élesztő (1 uncia)
4 evőkanál cukor
2 tojás
700 g univerzális liszt (24,7 uncia)
80 ml növényi olaj (⅓ csésze)
csipet só
1 evőkanál ecet

Töltő:
60 g vaj (2,1 uncia)
50 g kókuszvirág cukor vagy normál cukor (¼ csésze)
kis fahéj

Kenéshez:
1 tojássárgája
2 tk tej

Elkészítés:


A tészta langyos tejjel, friss élesztővel, cukorral, univerzális liszttel, növényi olajjal, csipet sóval és ecettel készül. A tészta dagasztása és formázása után 30 percig meleg helyen kelesztjük, majd a sütőben 180°C-on 15 percig sütjük.

Keeszt, nyújt,leken olv.vaj,
Megszór cukor, fahéj
Jobbról behajt ,vajaz,balról ráhajt, vajaz
Lentről felhajt
2 cm csíokra vág, megcsavar,végeit össze / kör/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
137.Croissant-nál jobb
137.Croissant-nál jobb

A tészta langyos tejjel, friss élesztővel, cukorral, univerzális liszttel, növényi olajjal, csipet sóval és ecettel készül. A tészta dagasztása és formázása után 30 percig meleg he...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Gesztenyés rózsák
Gesztenyés rózsák

A szokásos módon kelt tésztát dagasztunk, duplájára kelesztjük.kb 40 perc 5-6mm vastagra nyújtjuk, nagyobb csészével kiszaggatjuk,vagy bármilyen forma lehet ,és négy helyen bevágju...

Elkészítési idő: kb 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Ff
Ff

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Fonott kalács(Tűpárna és habverő)
Fonott kalács(Tűpárna és habverő)

A tojásokat és a vizet külön kevertem össze, majd beleforgattam a száraz részt. 10 percet állni hagytam, utána sütőpapíron formáztam. Annyira nyilván nem fonható könnyen, mint egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk