125 g búzaliszt
125 g bak búzaliszt
250 ml langyos tej
2 tojás (külön)
2. DSP. tejföl
1 tk. Só
150 g puha vaj
1 csipet cukor
½ Kocka friss élesztő (kb. 20 g)
2 fej vöröshagyma
300 g tejföl
Kapor a díszítéshez
Tegye mindkét lisztet fajta, tej, tojás sárgája, tejföl, só és fele a vajat a keverő tálba, majd
Megszórjuk a cukorral és morzsolódik az élesztő át ezt. A habverővel keverjük össze mindent sima tésztává.
Fedjük le és hagyjuk kelni meleg helyen kb. 45 min.
Ezután tisztítsa meg a tálat alaposan és habverővel a tojásfehérjét a legmagasabb fokozatra, amíg merev. szeres gondosan
a megkelt tésztát.
Melegítsük egy kis vajat egy serpenyőben. Vastag palacsintákat közepes lángon, amíg aranybarna mindkét oldalon.
1. A túrót villával áttörtem, hozzákevertem az elhabart egész tojást, a grízt, a mákot és a lisztet. 2. Sóval, cukorral ízesítettem, végül a felvert tojásfehérjét is óvatosan b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk és megpíritjuk. A tejfölt alaposan kikeverjük. A sajtot lereszeljük. Ha a tészta kifőtt akkor egy jé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA MAGGI Tepsis fortélyok Tepsis húsos burgonya alapot 4 dl vízben és 1 dl tejszínben elkeverjük. A 15 dkg nyers tésztát és a 15 dkg kockára vágott sonkát kivajazott hőálló tálba te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelteszünk kb. 5 liter vizet 4 evőkanál sóval és 4 evőkanál olajjal főni. A forrásban lévő vízbe beletesszük a tésztát, néha megkavarjuk. 11 percig főzzük, leszűrjük. Szósz 3 ev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű