25 dkg jázmin rizs
45 dkg fagyasztott vegyes zöldség
1 – 1,2 kg-os karfiol (1 nagy fej)
15 dkg reszelt növényi sajtalternatíva
só
2,5 dl Alpro natúr növényi joghurtalternatíva
étolaj
A rizst megpirítjuk az olajon, majd felöntjük vízzel és megfőzzük.
A vegyes zöldséget kiengendjük
A karfiolt, megpucoljuk, megmossuk, rózsáira szedjük és megfőzzük.
Egy jénai tálba alulra tesszük a rizs felét, majd a zöldséget tesszük rá, megszórjuk a sajt ¾ részével, majd újra rizs, amire zárásként a karfiol kerül.
A tetejére a joghurttal kikevert maradék növényi sajt kerül.
180 °C fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük.
A lisztet a cukrot és a sót összekeverjük, majd elmorzsoljuk benne a hideg vajat, majd a tojást is belegyúrjuk. Ha szépen összeállt a tészta fóliába csomagoljuk és 1/2 órára a hűtő...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA margarint megolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet, a cukrot, meglangyosítjuk, majd az élesztőt felfuttatjuk benne, s a tészta összes hozzávalóival robotgép dagasztó karjával kidagasztj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet felforraljuk. Hozzákeverjük a sót, a vajat, a zsályát és kevergetés közben hozzáadagoljuk a kukoricadarát. Mikor összeállt, kihűtjük, majd fagyiskanállal kiadagoljuk. Oliva...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA chilipaprikát és a zöldségekhez szánt fokhagymát aprítsuk fel nagyon apróra - amilyen apróra csak tudjuk. Az egészet keverjük el 2-3 evőkanál olívaolajjal. Mossuk, hámozzuk meg a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű