30 dkg kukoricaliszt
2 dkg só
3 dl langyos víz
2,5 dkg friss élesztő
étolaj a sütéshez
Tetejére
1 nagydoboz (375 g), tejföl
20 dkg reszelt sajt
A lisztet a sóval elkeverem.
Az élesztőt pici tejben (só, cukor)
Az élesztőt beleöntöm a kukoricalisztbe.
A vizet fokozatosan hozzá adagolom.
Összekeverem
20 percig pihentetem.
Majd forró olajban kisütöm.
Figyelem! Nem lesznek nagyok, mert a kukoricaliszt ebben az állapotában Nem nyújtható! Én a kezemmel formáztam őket.
A kisült gluténmentes lángost reszelt sajttal tálalom Finom!!
Gnocchi Egy lábasban tegyünk oda vizet forrni. A metélőhagymát vágjuk apró darabokra. A zabpelyhet daráljuk liszt állagúvá. Minden alapanyagot öntsünk egy tálba, és gyúrjuk össze...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA csirkecombokat 1 órával a sütés előtt olívaolajas, sós, borsos pácba tesszük, és szobahőmérsékleten, lefedve hagyjuk. A sütéshez használt eszközt – tárcsát, vaslapot vagy vass...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesRakjunk fel vizet a tésztához, sózzuk, és közben kezdjük el az alap elkészítését. Amikor elolvassuk a receptet, már készen is vagyunk a hozzávalók előkészítésével, össze tudjuk maj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztottam, a fehérjét kemény habbá vertem, majd félretettem. Én vajat használtam - pedig Nóri (Tündérkeresztanya) szerint zsírral még finomabb a végeredmény -,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű