7 tojás
Krémhez:
- 7 tojás sárgája
- 3 e.kanál majonéz
- 1 e. kanál mustár
- finomra vágott petrezselyem zöldje
- só
- fehér bors
Mártáshoz:
- kb 2-3 dl majonéz
- 2 e.kanál tejföl
- 1 kávés kanál porcukor
- só
- fehér bors
3-4 e.kanál aszpik
Aszpikhoz:
- 2 teás kanál zselatin
- 1 dl víz
Megfőztem a tojásokat, félbe vágtam, lett 14 db fél tojásom Különtettem a sárgáját, és fém teaszűrőn átnyomkodtam, hogy krémesebb állagot kapjak. Hozzávalókkal összekevertem, és vissza töltöttem a fél tojásokba.
12 -őt körbe raktam egy franciasalátával töltött tálon, + egyet a tál közepére egy pedig a pocakba kóstolónak. Megcsináltam az aszpikot, majd összekevertem a mártás hozzávalóit. Legutoljára a langyosra hűlt aszpikot adtam hozzá. Ezzel a mártással leöntöttem a tojásokat és a maradékkal bevontam a franciasalátát. A középső tojásra, fogpiszkálóval odatűztem az óra mutatókat, majd miután a mártás megkeményedett piros arannyal megírtam a számokat . Az óra "lapjára" petrezselyem zöldet szórtam és díszítésként a tál szélén paprika szeletek vannak.
Egy zöldsalátát, paradicsomot felaprítasz, egy szelet kenyeret kockázol, majd pirítva hozzádod a csirkemellet, összekevered, és leöntöd olívaolajból és almaecetből, egy teáskanál s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kemény tojásokat hosszában félbevágjuk. 2. A sárgákat kivesszük és elkeverjük a túróval, zöldfűszerekkel, krémsajttal. 3. Sózzuk, borsozzuk. 4. Tehetünk még bele í...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A paradicsomokat kettévágjuk, a belsejüket kiskanállal kiszedjük (ezt másra használjuk föl). 2. A füstölt sajtot a megtisztított retekkel együtt, gyufaszálnyi csíkokra vágju...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csicseriborsót megfőzzük majd hideg vízzel leöblítjük, leszűrjük, aprítógépbe öntjük. Hozzáadjuk a tahinit, a zúzott fokhagymát, a sót, a citromlevet és az olívaolajat, és pulzál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű