3 db csirkemell
40 dkg gomba
1 póréhagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál paradicsomlé
őrült paprika
1 doboz főzőtejszín
só
bors
olaj
A póréhagymát az olajon megfuttatjuk, rárakjuk a felkockázott csirkemellet. Megszórjuk őrölt paprikával, felöntjük paradicsomlével és kevés vízzel. Fűszerezzük, majd kb 30 percig pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, még 15 percig főzzük. Tejszínt kikeverünk egy evőkanál étkezési keményítővel. Hozzáadjuk a húshoz, szép, selymes mártást kapunk. Galuskával, tésztával tálaljuk, petrezselyemzölddel díszítjük.
A csirkét csíkokra vágjuk, meghempergetjük a lisztes-fűszeres keverékben, zsiradékkal kikent tepsibe tesszük, és előmelegített 200°C-os sütőbe helyezzük. Míg pirul, a maradék liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk és sós vízben megfőzzük. Egy serpenyőben megpirítjuk a hagymát egy olívaolaj csepegtetésében, majd hozzáadjuk az őrölt marhahúst sóval és borssal. Addig főz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hagymát fél karikákra vágtam és 10 dkg vajon pároltam, rádobtam a májakat, rózsa színig pirítottam, tettem rá majoránna, bors és só ... ekkor egy botmixerrel elkezdem pürésíteni....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet kockára vágjuk, ételízesítővel, sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal fűszerezzük, és félretesszük. A brokkolitmegmossuk, lecsepegtetjük, rózsáira szedjük, és en...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű