menu

Családireceptkönyv.hu

Juhtúrós puliszka


Írta:

Elk. idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-30 dkg kukoricadara
- 1 l víz
-só ( ízlés szerint )
-20-25 dkg juhtúró
-olaj
-2 evőkanál friss tejföl(elhanyagolható)

Elkészítés:


A vizet a sóval főni teszem ,mikor forrni kezd, folyamatosan beleszórom a kukoricadarát , és állandó keverés mellett addig főzöm , amíg jól összeáll ( úgy, mint a tejbegríz). Leveszem a tűzről, egy serpenyőbe kevés olajat öntök, és egy sor puliszkát, egy sor túrót terítek el,ezt addig ismétlem míg a hozzávalók elfogynak, a tetején túró maradjon. Meglocsolom kevés olajjal, majd tejföllel (tejfölt nem mindig teszek rá), és a sütőben teszem 10-15 percig míg a túró elolvad .Melegen fogyasztható, de hidegen is finom.

Juhtúrós puliszka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csülkös káposzta cserép edénybe.
Csülkös káposzta cserép edénybe.

1. Pörkölt alapot készítünk: olajon, vagy zsíron megdinszteljük a felaprított hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a zöldpaprikát és a felkockázott paradicsomot, rádobjuk a fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baconba tekert burgonyás omlett
Baconba tekert burgonyás omlett

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anett
Sztrapacska
Sztrapacska

1. A burgonyát a legkisebb lyukú reszelenő lereszeljük. Hozzáadjuk a sót, állni hagyjuk szűrőben, hogy a leve kifollyon. 2. A kinyomkodott burgonyát összekeverjük a tojással, lisz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Csirkemáj
Csirkemáj

Tegyük egy serpenyőbe a vajat, olvasszuk fel majd pirítsuk meg benne a csirkemájat. Közben szeleteljük fel a bacont, a gombát és a hagymát. Amikor a máj kissé megpirult adjuk hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk