fél kiló tarja, 1 kiló burgonya, 4 fej vörös hagyma ,1 egész fej foghagyma só, őrőlt bors, majoranna fűszerkömény
Elő veszek egy Jénai tálat!! Felszeletelem a tarját ,Jénai aljára pici zsírt vagy olajat teszek abba a tarja szelet én 2 db-szoktam attól függ mekkorák a húsok, a húsra rákarikázom a vörös hagymát sózom, foghagymát rá aprítom rá teszem a fűszereket ízlés szerint és utána a karikára vágott nyers burgonyát úgy hogy befedje a húsokat és így rétegezem még a hús el nem fogy. utoljára a tetejére burgonya kerül. lefedem és sütőbe kb:2 órán keresztül sütöm a végén pár percre leveszem a fedelet had piruljon meg a krumpli.Jó étvágyat.!!
z apróra vágott vöröshagymát némi zsiradékon üvegere pirítjuk, hozzáadjuk a nagy lyukú sajtreszelőn lereszelt sárgarépát, a kockára vágott szárzellert, és megpároljuk őket. Ha a z...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a lisztet, 1 csipet sót, a vajat, a tojást és 3 evőkanál hideg vizet. Összedolgozzuk, és becsomagolva 30 percig hűtjük. 2. A töltelékhez meghámozzuk a hagymát, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk. A forró olajon megfuttatjuk a köményt, majd a hagymát üvegesre dinszteljük, megszórjuk a paprikával, elkeverjük, és felöntjük másfél liternyi vízzel, kevés...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: KözepesA savanyú hordóskáposztát vöröshagymás, paprikás zsíron megpárolunk. Személyenként 8 deka rizst számítva megmosunk, szitára öntjük, ha megszikkadt, kevés zsíron megpirítjuk, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű