Egy kilós káposzta ( Nyári) 2-cs- szabógallér tészta, só, bors, ízlés szerint, 1- deci olaj, vagy picivel több esetleg, attól függ mennyit vesz fel a káposzta!
Nagyobb edénybe rakok fel vizet a tészta főzéshez, a káposztát letisztítom felső leveleitől, megmosom, és tészta reszelőn lereszelem, megsózom, hagyom állni 5-percet, majd jól kinyomkodom a levét, és az olajon 20-perc alatt megpárolom, majd borsozom, és félre rakom! Kifőzöm a tésztát sóval, le szűröm, jól le csepegtetem, és összekeverem a káposztával! 30-perc alatt készítéssel együtt tálalásra kész!
Ha sorjába vesszük a főzés praktikákat, akkor sokkal hamarabb elkészülhetünk a főzéssel! Amíg a víz fel forr addig a többit elő készíthetjük, és egyszerre kész! kis ügyességgel 30-perc alatt asztalra kész, lehet tálalni!
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, a tejföllel, a maradék tejjel és sóval együtt egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Mikor a tészta összeállt, letakarjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és kevés napraforgó olajon süssük mindkét oldalát aranyszínűre. Ezután serpenyővel együtt tegyük 180 C fokos sütőbe 12 percre. Készí...
Elkészítési idő: 38 perc Nehézség: KönnyűA zsírt ée a tojást villával összetör hozzá a liszt, normálisra besűrít forró levesbe szaggat
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben megfőzzük. Amikor elkészült hozzáadjuk a zöldségeket és a kolbászt, majd a reszelt sajtot és a tejet. Kiolajozott, hőálló edénybe kanalazzuk az egészet és 180...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű