1 közepes fej káposzta
1 kígyóuborka
1 nagy szál sárgarépa
3 közepes fej vöröshagyma
30 g só
120 g cukor
150 ml 10%-os ecet (vagy 75 ml 20%-os)
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A káposztát vékonyra csíkozzuk, az uborkát és a répát uborkagyalunk vékony karikára gyaluljuk, a hagymát fél karikára vágjuk.
Egy tálba rakjuk és sózzuk, cukrozzuk, rámérjük az ecetet. Jól átforgatjuk és párszor megkavarva a hűtőben hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
A fokhagymás paprika kitűnő előétel. A piros húsú paprika és a finomra vágott fokhagyma hófehér szikrácskáinak kombinációja nemcsak díszíti az étel küllemét, de étvágygerjesztővé i...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Azonos mennyiségű uborkát, zöld paradicsomot, zöldpaprikát, fejes káposztát jól megmosva vékony karikákra, csíkokra vágunk, a káposztát legyaluljuk. 2. Az egészet összevegyí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomot és a paprikát megmossuk. A paprikát ketté vágjuk, magházától megszabadítjuk és szorosan egymás mellé fektetjük egy tepsibe. Előre melegített 180 oC-os sütőbe tolju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az uborkákat megmossuk, végüket levágjuk, oldalukat hosszanti irányban bemetsszük. 2. Az üveg aljára 1 cs száras kaprot helyezünk, az uborkákat egymás mellé állítva sorban l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű