menu

Családireceptkönyv.hu

Vadas


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


½ kg hús (nálam csont nélküli karaj egészben)
1 fej vöröshagyma
1 db babérlevél
koriander mag
2 evőkanál cukor
3 evőkanál tejföl
2 evőkanál mustár
2 db sárgarépa
1 kis darab petrezselyem gyökér
só, bors, liszt
1 evőkanál ecet
1 Maggi csípős tyúkhúsleves kocka

Elkészítés:


A húst a babérlevéllel, hagymával, ecettel, koriander magokkal és némi sóval hideg vízben feltesszük főni. A habot leszedegetjük, majd amikor megpuhult a hús, kivesszük szikkadni kicsit.

A mártáshoz a cukrot megkaramellizáljuk, rádobjuk a lereszelt zöldségeket, majd a hús főzőlevéből annyit merünk hozzá, amennyi szószt szeretnénk. Mustárral, sóval, borssal és egy MAGGI Csípős Tyúkhúsleveskockával ízesítjük, hagyjuk rotyogni 10 percet, hogy a répa kellően megpuhuljon.

A tejfölben elkeverünk szósz mennyiségétől függően 1-2 evőkanál lisztet, majd merünk hozzá kevés levet, simára keverjük, majd a többihez öntjük. Botmixerrel simára keverjük, a húst felszeleteljük és 1-2 percre belefektetjük és elzárjuk a hőforrást.

A zsemlegombóchoz a zsemlét apró kockákra vágjuk, sütőben 200 fokon pár perc alatt kissé megpirítjuk. A tojásból, lisztből és vízből a szokott módon sűrű nokedli tésztát készítünk, beleforgatjuk a zsemle kockákat és kicsit állni hagyjuk.

Sós vizet forralunk, benne egy MAGGI Csípős Tyúkhúsleveskockával, ami kis pikánsságot ad a gombócoknak is. Egy kanál segítségével a lobogó vízbe gombócokat szaggatunk és 10-15 perc alatt készre főzzük őket.

Trükkök, tippek, praktikák:


Zsemlegombóchoz:
1 db zsemle
liszt
tojás
víz, só
1 Maggi csípős tyúkhúsleves kocka

Vadas

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Vaddisznó vadasan, bajor zsemlegombóccal
Vaddisznó vadasan, bajor zsemlegombóccal

Csontos vaddisznó husit kockára vágtam, 2 nagy fej hagyma, 5-6 gerezd fokhagyma, 4db sárgarépa, 1 petrezselyem, 0,5 zeller, só, bors, tejföl, mustár, pici cukor, 4-5 db babérlevél...

Elkészítési idő: 2-2,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Marcsi
Vaddisznó csipkebogyó lekvárral
Vaddisznó csipkebogyó lekvárral

A vaddisznó tarját, vagy a kicsontozott lapockát 1 l vízben és fél l borban feltesszük főni. Levét apró kockára vágott sárgarépával és petrezselyemgyökérrel, 1 fej vöröshagymával,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Vörösboros vaddisznóragu szalvétagombóccal
Vörösboros vaddisznóragu szalvétagombóccal

A vaddisznóhúst szépen megtisztítjuk, majd nagyjából egyenletes kockákra vagdossuk őket. Egy mélyebb tálba tesszük mindet, majd felöntjük jófajta száraz vörösborral az edényt. Félr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Nóra
Vaddisznó pörkölt
Vaddisznó pörkölt

Első lépésként a húst felkockázzuk minél kisebbre. A paprikát és a paradicsomot is összeaprítjuk lehetőleg minél kisebbre, de úgyis szétfő majd később. A hagymát is apró kockára...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk