A besamel mártáshoz:
2 dkg vaj
2 evőkanál liszt
2 dl tej
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint ecetes torma
ízlés szerint cukor,
12 szelet gepsonka
Besamel mártást készítünk: 2 dkg vajon megpirítunk 2 evőkanál lisztet, felengedjük 2 dl hideg tejjel és állandóan kevergetve sűrű mártássá forraljuk.
Ha kihűlt ízlés szerinti mennyiségben hozzákeverjük az ecetes tormát, picit cukrozzuk, sózzuk és borsozzuk.
Az ízesített besamellel megtöltjük a sonkaszeleteket, felgöngyöljük roládnak, a tálra rakjuk. A maradék krémet habzsákba tesszük, a sonkatekercs végeit és tetejét megdíszítjük vele,petrezselyemzölddel is díszítjük.
A túrót kikeverem tejfellel - annyit rakok bele, hogy jól kenhető legyen, majd belekeverem az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, valamint erőspaprikát ízlés szerint. Fűszereze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. A salátát apró darabokra tépkedjük, a sárgarépát, zeller nagylyukú reszelőn lereszeljük, az uborkát, paradicsomot, paprikát, újhag...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tejfölt, majonézt, mustárt, borsot, és a sót keverjük ki. Sósnak kell lennie a mártásnak, mert a krumpli ebből még fel fog venni. Tehát nem baj, ha úgy érezzük kóstolásnál, minth...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hámozatlan krumplit enyhén sós vízbe tegyük fel főzni (olyan krumplit válaszunk, ami nem fő szét). Kb. 30 perc alatt elkészül, utána csorgassunk rá hideg vizet pár percig, hogy k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű