200 g étcsoki
175 g lágy vaj vagy margarin
100 g porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. puncs puding
2 tojás
250 g liszt
fél csapott teáskanál sütőpor
fél csapott teáskanál szódabikarbóna
A csokit feldaraboljuk. A lágy margarint vagy vajat robotgéppel simára keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot vaníliás cukrot és a pudingport. Mindegyik tojást legalább fél percig keverjük bele.
A lisztben elvegyítjük a sütőport és a szódabikarbónát, majd a masszához szitáljuk. Végül hozzákeverjük a csokoládédarabokat is. Ezt én már csak fakanállal szoktam elkeverni.
Két teáskanál segítségével mogyorónyi darabokat szedünk sütőpapírral bélelt tepsibe és vizes kanállal lelapítgatjuk. A halmok között kb. 5 centi helyet szoktam hagyni, mert megnőnek sütés közben.
180 fokon kb. 15 percig sütjük.
A piskótához a sütőt előmelegítjük. A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. A tojássárgáját habosra keverjük a cukor kb. ¼ részével. A tojásfehérjéből és a többi cukorból,...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt (kivéve a lekvárt és porcukrot) egy nagy keverőtálban jól összedolgozzuk. (Annyi tejfelt adunk hozzá, hogy...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikró...
Elkészítési idő: 50 Nehézség: Könnyű