200 g étcsoki
175 g lágy vaj vagy margarin
100 g porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. puncs puding
2 tojás
250 g liszt
fél csapott teáskanál sütőpor
fél csapott teáskanál szódabikarbóna
A csokit feldaraboljuk. A lágy margarint vagy vajat robotgéppel simára keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot vaníliás cukrot és a pudingport. Mindegyik tojást legalább fél percig keverjük bele.
A lisztben elvegyítjük a sütőport és a szódabikarbónát, majd a masszához szitáljuk. Végül hozzákeverjük a csokoládédarabokat is. Ezt én már csak fakanállal szoktam elkeverni.
Két teáskanál segítségével mogyorónyi darabokat szedünk sütőpapírral bélelt tepsibe és vizes kanállal lelapítgatjuk. A halmok között kb. 5 centi helyet szoktam hagyni, mert megnőnek sütés közben.
180 fokon kb. 15 percig sütjük.
Keverjük össze a lisztet, cukrot, darált mákot, és a sütőport.Hozzáöntjük a tejet, és a tojást.Belereszeljük citromhéjat.Hozzáöntjük a felolvasztott vajat is.Csomómentes tésztává k...
Elkészítési idő:Az élesztőt kevés langyos tejjel és 1 kk. cukorral megfuttatjuk. Ezalatt a cukrot és a vajat habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, belereszeljük a cit...
Elkészítési idő:Az élesztőt fél deci tejfölben kissé megáztatjuk és összegyúrjuk a deszkán az összes hozzávalókat nem tú lágyra. Vékonyra nyújtjuk ki, derelyemetélővel megformázzuk. Meleg zsír...
Elkészítési idő: