200 g étcsoki
175 g lágy vaj vagy margarin
100 g porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. puncs puding
2 tojás
250 g liszt
fél csapott teáskanál sütőpor
fél csapott teáskanál szódabikarbóna
A csokit feldaraboljuk. A lágy margarint vagy vajat robotgéppel simára keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot vaníliás cukrot és a pudingport. Mindegyik tojást legalább fél percig keverjük bele.
A lisztben elvegyítjük a sütőport és a szódabikarbónát, majd a masszához szitáljuk. Végül hozzákeverjük a csokoládédarabokat is. Ezt én már csak fakanállal szoktam elkeverni.
Két teáskanál segítségével mogyorónyi darabokat szedünk sütőpapírral bélelt tepsibe és vizes kanállal lelapítgatjuk. A halmok között kb. 5 centi helyet szoktam hagyni, mert megnőnek sütés közben.
180 fokon kb. 15 percig sütjük.
A cukrot kikavarjuk a vajjal, majd hozzáadjuk a tojásokat és a tejet, ezt követően robotgéppel összedolgozzuk. A lisztet, kakaóport és a sütőport is hozzákeverjük és újra összedolg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a sajtot, vajat összemorzsolom. A megfuttatott élesztőt, a tojások sárgáját, a tejfölt, sót hozzáadom és jól összedolgozom. Hűtőbe teszem és több órán át állni hagyom (...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, golyókat formázunk belőle, majd édesítős darált dióba forgatjuk. Vagy Kókuszba!!
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 evőkanál zselatint beáztatunk 3 dl tejbe. Közben 20 dkg margarint 20 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral kikeverünk, hozzáadunk 2 egész tojást és az áttört túrót. Jól összek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű