Családireceptkönyv.hu

Briós


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg finomliszt
2,8 dl tej amelyben felolvasztok 6 dkg Rámát
6 dkg cukor
fél teáskanál só
2 dkg friss élesztő
1 vaníliás cukor, citrom reszelt héja
1 tojás sárgája

Elkészítés:


A kelesztett élesztővel a tésztát összeállítom. Nyújtólapon annyi darabra vágd el ahány brióst szeretnél készíteni (én 9 db vágom, szép nagy briósok lesznek). Utána ezeket a tésztadarabkákat a nyújtólapon két tenyérrel rudacskákká sodrod (biztos emlékszel még az iskolai gyurmázásra, úgy kell csinálni) kb. 20 cm hosszú legyen, és kötsz egy csomót rá, oly módon, hogy a csomó egyik szára felül egy picit kimagasodjon a tésztából (1cm), a csomó másik szárát pedig behajtod alulra és a sütőlapra helyezed. Hagyod még egy kicsit kelni (15-20 perc) amíg szépen megemelkednek, majd megkened felvert tojással (csak tojás fehérje is jó) és kristálycukorral megszórod a tetejét. Hideg sütőbe (légkeverés 170) téve szép pirosra megsütöd

Briós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar "Tökéletes" gluténmentes kenyér
"Tökéletes" gluténmentes kenyér

A száraz alapanyagokat öszekevertem, majd hozzáadtam a felfuttatott élesztőt, a maradék vizet és az olajat. Robotgéppel jól összedolgoztam. Kétfelé szedtem és rizsliszten görgetve...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Cheddar sajtos makaróni
Cheddar sajtos makaróni

A tésztát enyhén sós, forró vízben készre főzzük, majd leszűrjük. A tejet, a vajat, a lisztet és a mustárt egy lábasban simára keverjük és felforraljuk, majd sűrűre főzzük. 15 d...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baconos vagy szalámis rózsa
Baconos vagy szalámis rózsa

Elkészítési idő: 1/2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Túrógombóc
Túrógombóc

1. A tojás fehérjét felverjük kemény habbá, félretesszük. 2. A túrót villával összetörjük, hozzá keverjük a tojás sárgáját, a sót, cukrot, lisztet, és végül a fehérje kemény ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk