menu

Családireceptkönyv.hu

Fanta szelet


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:
6 tojás
4 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
6 evőkanál cukor
1 dl olaj
1 csomag sütőpor

Krémhez:
25 dkg túró
25 dkg vaj
15 dkg porcukor

Mázhoz:
1 csomag vaníliás pudingpor
3,5 dl Fanta (de lehet akár málna, vagy kiwi ízű üdítő is)
1 evőkanál cukor

Elkészítés:


A tésztához a tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a kakaót, olajat és tovább keverjük. A tojásfehérjét habbá verjük. A lisztet és a sütőport elkeverjük, majd a tojássárgájához adjuk a felvert habbal együtt. 180 fokon kb. 25 percig sütjük.
A krémhez a hozzávalókat egy tálban összekeverjük. A kihűlt tészta tetejére simítjuk a túrókrémet.
Betesszük hűtőbe kis időre, majd elkészítjük a Fantás öntetet. A pudingot és a cukrot apránként elkeverjük a Fantával, és felfőzzük. Hagyjuk majdnem kihűlni (közben időnként kevergetni kell). Ha már langyos, a túrókrémre simítjuk. Hűtőbe rakjuk egy órára.

Fanta szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Puha túrós batyu (Rupáner)
Puha túrós batyu (Rupáner)

1. Az élesztőt felfuttatjuk egy kávéskanál cukorral elkevert langyos tejben, majd a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát gyúrunk, dagasztunk. Ha nagyon ragadós, akkor adunk hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Vargabéles erdélyi
Vargabéles erdélyi

A liszt egyharmadát dolgozd el a vajjal A tésztához a maradék lisztet tedd egy tálba, rakd hozzá a 2 tojássárgáját a 2 kanál ecetet a közepén jól kever el az ecetet tojással majd a...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Édes háromszögek
Édes háromszögek

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összekeverjük a tészta hozzávalóit. Bedagasztjuk,majd duplájára kelesztjük. Ha megnőtt, 4 részre osztjuk, egyenként vékonyr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Foszlós almás fahéjas csiga (Sóbors)
Foszlós almás fahéjas csiga (Sóbors)

Tészta: A lisztet szitáljuk tálba, forgassuk egybe a sóval és 3 evőkanál cukorral. A langyos tejbe keverjük bele az élesztőt és a maradék cukrot, keverjük össze, lefedve 5-8 perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk