Hozzávalók a tésztához : 40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 10 dkg kristálycukor, 1 db tojás. 2 ek. kakaópor, 1 evőkanál tejföl, 1 kávéskanál szódabikarbóna
A krémhez : 2 cs. vaníliás pudingpor, 5 dl tej, 20 dkg kristálycukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 pohár nagy tejföl, 1 pohár kis tejföl ( kb. 550 gramm – 600 gramm legyen )
Elkészítés : A pudingporból, a tejből, a cukorból a szokásos módon pudingot főzünk jó sűrűre, és hagyjuk legalább langyosra kihűlni, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a tejfölt, és habverővel keverve simára dolgozzuk.
A tészta elkészítése : a liszthez adjuk hozzá először a szódabikarbónát, majd a többi hozzávalót is. Gyúrjuk össze, és felezzük el a tésztánkat. Az egyiket nyújtsuk ki, és zsírozott, lisztezett tepsibe tegyük. Simítsuk rá a tejfölös pudingot, majd tegyük rá a másik kinyújtott lapot is. Előmelegített sütőben közepes hőfokon 20-25 perc alatt süssük készre. Hagyjuk egy éjszakát a hűtőben, hogy a krém kellően megszilárdulhasson. Ajánlom, hogy inkább 20 %-os tejföllel készítsétek, mert a 12 %-os túl híg lenne a sütihez.
31*23 cm-es tepsiben készült.
Egy kisebb edénybe öntsd 5 dl vizet, tegyél bele 2 kk sót és 1 ek maragint, és forrald fel. Amikor felforrt, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Miután kihűlt, keverj hozzá 1 zacsk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet a sütőporral elkeverem (tényleg nem kell több egy pici csipetnél, így a keksz csak picit lazább lesz, de a ropogóssága, tömörebb keksz-állaga megmarad!), majd a többi hoz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA főtt tojássárgájákat villával szétnyomkodjuk vagy kézzel összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a liszthez, majd a vajat, a cukrot és a többi hozzávalót is. A citromlével könnyen nyújtható,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaníliába belekeverem a tojássárgáját. A forró pudingba belekeverjük a felvert tojáshabot. Ráöntjük a babapiskótát. Kakaóval forrón megszórjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű