Hozzávalók a tésztához : 40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 10 dkg kristálycukor, 1 db tojás. 2 ek. kakaópor, 1 evőkanál tejföl, 1 kávéskanál szódabikarbóna
A krémhez : 2 cs. vaníliás pudingpor, 5 dl tej, 20 dkg kristálycukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 pohár nagy tejföl, 1 pohár kis tejföl ( kb. 550 gramm – 600 gramm legyen )
Elkészítés : A pudingporból, a tejből, a cukorból a szokásos módon pudingot főzünk jó sűrűre, és hagyjuk legalább langyosra kihűlni, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a tejfölt, és habverővel keverve simára dolgozzuk.
A tészta elkészítése : a liszthez adjuk hozzá először a szódabikarbónát, majd a többi hozzávalót is. Gyúrjuk össze, és felezzük el a tésztánkat. Az egyiket nyújtsuk ki, és zsírozott, lisztezett tepsibe tegyük. Simítsuk rá a tejfölös pudingot, majd tegyük rá a másik kinyújtott lapot is. Előmelegített sütőben közepes hőfokon 20-25 perc alatt süssük készre. Hagyjuk egy éjszakát a hűtőben, hogy a krém kellően megszilárdulhasson. Ajánlom, hogy inkább 20 %-os tejföllel készítsétek, mert a 12 %-os túl híg lenne a sütihez.
31*23 cm-es tepsiben készült.
A lisztben elkeverjük a porcukrot, sütőport és egy csipet sót. Belemorzsoljuk a vajat, és a tojássárgákkal valamint a tejföllel, könnyen gyúrható tésztát készítünk. Lehet, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait tegyük konyhai robotgépbe, hagyjuk, hogy a gépben összeálljon a tészta. Fontos, hogy a vaj hidegen kerüljön bele, illetve a víz szintén hidegen, folyamatosan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, majd a cukorral és a vanília kivonattal fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a tejet, és hozzáforgatjuk a sütőporral és reszelt citromhéjjal elk...
Elkészítési idő: 110 perc Nehézség: KözepesAz elkészítése igen egyszerű. A kukoricadarát a tejjel leforrázzuk, majd legalább egy órán át állni hagyjuk, hogy minél jobban megszívja magát. Később hozzákeverjük a többi hozzáva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű