menu

Családireceptkönyv.hu

Kakaós – pudingos szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához : 40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 10 dkg kristálycukor, 1 db tojás. 2 ek. kakaópor, 1 evőkanál tejföl, 1 kávéskanál szódabikarbóna

A krémhez : 2 cs. vaníliás pudingpor, 5 dl tej, 20 dkg kristálycukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 pohár nagy tejföl, 1 pohár kis tejföl ( kb. 550 gramm – 600 gramm legyen )

Elkészítés:


Elkészítés : A pudingporból, a tejből, a cukorból a szokásos módon pudingot főzünk jó sűrűre, és hagyjuk legalább langyosra kihűlni, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a tejfölt, és habverővel keverve simára dolgozzuk.

A tészta elkészítése : a liszthez adjuk hozzá először a szódabikarbónát, majd a többi hozzávalót is. Gyúrjuk össze, és felezzük el a tésztánkat. Az egyiket nyújtsuk ki, és zsírozott, lisztezett tepsibe tegyük. Simítsuk rá a tejfölös pudingot, majd tegyük rá a másik kinyújtott lapot is. Előmelegített sütőben közepes hőfokon 20-25 perc alatt süssük készre. Hagyjuk egy éjszakát a hűtőben, hogy a krém kellően megszilárdulhasson. Ajánlom, hogy inkább 20 %-os tejföllel készítsétek, mert a 12 %-os túl híg lenne a sütihez.

Trükkök, tippek, praktikák:


31*23 cm-es tepsiben készült.

Kakaós – pudingos szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ruman Imre
Mascarponés pohárkrém fahéjas csillagokkal
Mascarponés pohárkrém fahéjas csillagokkal

Fahéjas csillag elkészítése: A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük habbá verni, majd amikor kezd keményedni, kisebb adagokban hozzászitáljuk a porcukrot és azzal is továb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Andi
Kókuszkocka
Kókuszkocka

A hozzávalókból tésztát gyúrunk,2 részre osztjuk. Az első lapot zsírozott tepsibe tesszük,megkenjük lekvárral. A tölteléknek a margarint kihabosítjuk a porcukorral,a rummal,hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
mignon bevonat kókusz zsíros
mignon bevonat kókusz zsíros

A kiöntött fondant elkészítéséhez olvasszuk fel a zsiradékot a mikrohullámú sütőben. 10. Adjunk hozzá körülbelül 5 csésze porcukrot, és keverjük össze, hogy paszta legyen. 11...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Százrétű rétes (Gibanica)
Százrétű rétes (Gibanica)

(A fenti hozzávalók a közepestől kicsit nagyobb méretű tepsihez elegendő mennyiségek.) Először az omlós tésztát készítjük el. A szobahőmérsékletű vajat a liszttel, a cukorral, a v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk