Családireceptkönyv.hu

Főzött majonéz


Írta:

Elk. idő: 10 perc
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 db tojássárgája
2 dkg vaj
1 fél citromból nyert citromlé
1 kk só
1 teáskanál méz
0.5 ek mustár (jó minőségű)
3 dl tejföl

Elkészítés:


A tojások sárgáját, a felaprított vajat, a sót, a mézet, a citromlevet és a mustárt egy hőálló tálba tesszük és vízgőz felett kevergetve addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. (Ha kicsit összeugrik, tegyünk még hozzá egy kevés mustárt.)
A vízgőzről levéve kicsit hűtjük, majd apránként hozzákeverjük a tejfölt és behűtjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Cremige Dijon-Sauce
Cremige Dijon-Sauce

In einem kleinen Topf bei mittlerer Hitze schmelzen Sie die Butter und kochen den Knoblauch bis weich. 9. Mehl geben und 1 Minute aufschlagen. 10. Fügen Sie in die Milch, un...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lilahagyma lekvár húsokhoz
Lilahagyma lekvár húsokhoz

a hagymát vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, Meglocsoljuk a mézzel, meghintjük a mézeskalács fűszerkeverékkel. Félretesszük annyi időre, amíg levet nem enged. Közepes lán...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Padlizsánkrém
Padlizsánkrém

1. Félbevágjuk a padlizsánokat, és 180 C-on légkeverés nélkül kb 50 perc alatt átsütjük őket. 2. Amíg sül a padlizsán, a lilahagymát finomra vágjuk, a fokhagymát áttörjük. 3. Ha...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk