3 kg paradicsom
2 nagy fej vöröshagyma
2 fej fokhagyma
1 közepes cukkini
Izlés szerint bazsalikom
Só, egy pici cukor
A kockára vágott hagymát olajon megpirítjuk pici sóval. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra aprított fokhagymát, bazsalikomot és gyorsan átpirítjuk, hogy a fokhagyma nehogy megégjen.
Ráöntjük a paradicsomot, amit én nem szoktam összevágni, csak főzés közben szétnyomkodni. Sózzuk, pici cukorral ízesítjük, majd közepes lángon kb. 40 percet főzzük. Ezalatt a cukkinit apró kockákra vágjuk, majd a szószhoz adjuk, utána ízesítünk, és még 15 percet főzzük.
Forró üvegbe szedjük, késhegynyi tartósító szert teszünk a tetejére, majd lezárjuk, fejre fordítjuk 5 percre, és mehet aludni a takarók közé.
Télen darálthúst pirítok hagymásan, vagy simán, és mehet rá a szósz. Összeforralom, és spagettihez sajttal nagyon finom.
Ha nincs darálthús, akkor szoktam sonkával is készíteni.
Egyes fűszerek aromáihoz kiváló alap a töklekvár, mivel semleges íze bármivel színesíthető. A töklekvár alapreceptjei írásunk végén találhatók, ám ezek számos más módon kombinálhat...
Elkészítési idő:Nagy lángon az egészet összeforraljuk, és kutyuljuk, amíg a felére sűrűsödik. Levesszük a tűzről, és folyamatos keverés mellett 1 marék fehér lisztet beleszitálunk. Nagyon finom, í...
Elkészítési idő: 30 percA kókusztej konzerv sűrűjét keverd össze a felsorolt fűszerekkel (kb. egy dl vízszerű anyag, melyet próbálj meg különválasztani) A kígyóuborkát vágd fel apró kockákra, és keverd b...
Elkészítési idő: