Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

paradicsomos-cukkinis tészta szósz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 kg paradicsom
2 nagy fej vöröshagyma
2 fej fokhagyma
1 közepes cukkini
Izlés szerint bazsalikom
Só, egy pici cukor

Elkészítés:


A kockára vágott hagymát olajon megpirítjuk pici sóval. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra aprított fokhagymát, bazsalikomot és gyorsan átpirítjuk, hogy a fokhagyma nehogy megégjen.
Ráöntjük a paradicsomot, amit én nem szoktam összevágni, csak főzés közben szétnyomkodni. Sózzuk, pici cukorral ízesítjük, majd közepes lángon kb. 40 percet főzzük. Ezalatt a cukkinit apró kockákra vágjuk, majd a szószhoz adjuk, utána ízesítünk, és még 15 percet főzzük.
Forró üvegbe szedjük, késhegynyi tartósító szert teszünk a tetejére, majd lezárjuk, fejre fordítjuk 5 percre, és mehet aludni a takarók közé.
Télen darálthúst pirítok hagymásan, vagy simán, és mehet rá a szósz. Összeforralom, és spagettihez sajttal nagyon finom.
Ha nincs darálthús, akkor szoktam sonkával is készíteni.

paradicsomos-cukkinis tészta szósz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pikáns angol almalekvár- csatni
Pikáns angol almalekvár- csatni

Az apróra vágott hagymát, a vékonyan szeletelt almával lassú tűzön pároljuk az összes hozzávalóval együtt. Ha lekvár sűrűségű, már kész is. Kevés tartósítószerrel befőttnek is el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Barnamártás
Barnamártás

A margarint felolvasztjuk, az apróra vágott hagymát és a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát megpirítjuk rajta, majd rászórjuk a lisztet, és barnára pirítjuk. Felöntjük az alaplé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pizzaszósz házilag
Pizzaszósz házilag

A paradicsomokat passzírozón átnyomjuk, így megszabadulunk a magoktól és a héjtól. A hagymákat és a fokhagymákat zöldségaprítón pépesítjük (vagy éles késsel felaprítjuk), majd a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gombaszószos csirkemell
Gombaszószos csirkemell

A csirkemellek mindkét oldalát befűszerezzük a sóval és a borssal. Közepes serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Ráhelyezzük a csirkemelleket és készre sütjük. Egyszer-kétszer meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk