1 x 400 g tin of chickpeas
1 small clove of garlic
1 tablespoon tahini
1 lemon
extra virgin olive oil
Drain and tip the chickpeas into a food processor.
Peel and add the garlic, then add the tahini, a good squeeze of lemon juice and 1 tablespoon of oil.
Season with a pinch of sea salt, then pop the lid on and blitz.
Use a spatula to scrape the houmous down the sides of the bowl, then blitz again until smooth.
Have a taste and add more lemon juice or a splash of water to loosen, if needed, then transfer to a serving bowl.
Serve with sliced crunchy veg, such as carrots, cucumbers, radishes or peppers, and some warm flatbreads.
A tejet majdnem felforraljuk, majd levesszük a tűzről. A tojások sárgáját a cukrokkal habosra keverjük, majd a tejet óvatosan hozzákeverjük. Alacsony hőfokon besűrítjük, majd a tű...
Elkészítési idő:A paradicsomokat passzírozón átnyomuk, így megszabadulnk a magoktól és a héjtól. A hagymákat és a fokhagymákat zöldségaprítón pépesítjük (vagy éles késsel felaprítjuk), majd a f...
Elkészítési idő:A paprikákat alaposan mossuk meg. A kápia paprikákat csumázzuk ki, azoknak nem fog kelleni a magja, de a chili paprikában hagyjuk benne a magokat is, mert az erejének igen nagy rés...
Elkészítési idő: