4 nagy szál sárgarépa
4 nagy szál petrezselyem
3 nagy fej vöröshagyma
2 nagy gerezd fokhagyma
1 nagy fej zeller
3 kisebb zsenge karalábé
3 kisebb fehér paprika (csumája nélkül)
1 nagy csokor friss petrezselyemlevél
1 kis csokor friss zellerlevél
20 dkg só kg-onként
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, majd kisebb darabokra vágunk. Késes aprítóban vagy botmixerrel jól összeaprítjuk.
Lemérjük és kg-onként 20 dkg sót adunk hozzá. Nálam 1,2 kg lett a fenti mennyiségből és 24 dkg sót kevertem hozzá. Jól összeforgatjuk, és addig hagyjuk állni míg az üvegeket kifertőtlenítjük, kiszárítjuk. Megtöltjük az üvegeket, lezárjuk és hűtőben tároljuk.
Az itthon lévő zöldségekből válogattam össze párat, jól megtisztítottam. Tulajdonképpen csak ez a fázis a hosszadalmas, a többi már megy gyorsabban. Három közepes üveget töltött meg a tömény zöldségaroma, aminek isteni az illata. Természetesen az összetevők és az arányok tetszés szerint variálhatók az otthon lévő alapanyagokból. Elég sós, ezt mindenképpen figyelembe kell venni a felhasználáskor. Azt, hogy meddig áll el, csak később tudom majd megmondani, de a biztonság kedvéért a hűtőben fogom tárolni.
Egy tálkában összekeverjük a fűszereket a citromlével és egy evőkanál vízzel. A hagymát az olajon átsütjük, hozzáadjuk a gyömbért, kevergetjük néhány másodpercig, majd beletesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémsajtot keverjük össze a joghurttal. Annyi joghurtra lesz szükség, hogy krémes állagú legyen a mártogatós. Keverjük bele a megmosott, leszárított és apróra vágott zöldfűsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgájákat a cukor felével egy tálba tesszük, és kissé összekeverjük. Lábasba tesszük a tejszínt, a tejet, 1 csipet sót, a vanília kikapart magjait és a rudat, valamint a me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat magas falú edénybe tesszük, belemerítjük a botmixert és elindítjuk. Pillanatok alatt majonézzé kezdenek összeállni a pohár alján a hozzávalók. Eleinte ne is mozgassu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű