Családireceptkönyv.hu

Házi ételízesítő


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 nagy szál sárgarépa
4 nagy szál petrezselyem
3 nagy fej vöröshagyma
2 nagy gerezd fokhagyma
1 nagy fej zeller
3 kisebb zsenge karalábé
3 kisebb fehér paprika (csumája nélkül)
1 nagy csokor friss petrezselyemlevél
1 kis csokor friss zellerlevél
20 dkg só kg-onként

Elkészítés:


Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, majd kisebb darabokra vágunk. Késes aprítóban vagy botmixerrel jól összeaprítjuk.

Lemérjük és kg-onként 20 dkg sót adunk hozzá. Nálam 1,2 kg lett a fenti mennyiségből és 24 dkg sót kevertem hozzá. Jól összeforgatjuk, és addig hagyjuk állni míg az üvegeket kifertőtlenítjük, kiszárítjuk. Megtöltjük az üvegeket, lezárjuk és hűtőben tároljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az itthon lévő zöldségekből válogattam össze párat, jól megtisztítottam. Tulajdonképpen csak ez a fázis a hosszadalmas, a többi már megy gyorsabban. Három közepes üveget töltött meg a tömény zöldségaroma, aminek isteni az illata. Természetesen az összetevők és az arányok tetszés szerint variálhatók az otthon lévő alapanyagokból. Elég sós, ezt mindenképpen figyelembe kell venni a felhasználáskor. Azt, hogy meddig áll el, csak később tudom majd megmondani, de a biztonság kedvéért a hűtőben fogom tárolni.

Házi ételízesítő

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Moghlai szósz - keménytojással
Moghlai szósz - keménytojással

Egy tálkában összekeverjük a fűszereket a citromlével és egy evőkanál vízzel. A hagymát az olajon átsütjük, hozzáadjuk a gyömbért, kevergetjük néhány másodpercig, majd beletesszük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldfűszeres mártogatós
Zöldfűszeres mártogatós

A krémsajtot keverjük össze a joghurttal. Annyi joghurtra lesz szükség, hogy krémes állagú legyen a mártogatós. Keverjük bele a megmosott, leszárított és apróra vágott zöldfűsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Vaníliaszósz
Vaníliaszósz

A tojássárgájákat a cukor felével egy tálba tesszük, és kissé összekeverjük. Lábasba tesszük a tejszínt, a tejet, 1 csipet sót, a vanília kikapart magjait és a rudat, valamint a me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Félperces majonéz
Félperces majonéz

A hozzávalókat magas falú edénybe tesszük, belemerítjük a botmixert és elindítjuk. Pillanatok alatt majonézzé kezdenek összeállni a pohár alján a hozzávalók. Eleinte ne is mozgassu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk