menu

Családireceptkönyv.hu

Házi ételízesítő


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 nagy szál sárgarépa
4 nagy szál petrezselyem
3 nagy fej vöröshagyma
2 nagy gerezd fokhagyma
1 nagy fej zeller
3 kisebb zsenge karalábé
3 kisebb fehér paprika (csumája nélkül)
1 nagy csokor friss petrezselyemlevél
1 kis csokor friss zellerlevél
20 dkg só kg-onként

Elkészítés:


Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, majd kisebb darabokra vágunk. Késes aprítóban vagy botmixerrel jól összeaprítjuk.

Lemérjük és kg-onként 20 dkg sót adunk hozzá. Nálam 1,2 kg lett a fenti mennyiségből és 24 dkg sót kevertem hozzá. Jól összeforgatjuk, és addig hagyjuk állni míg az üvegeket kifertőtlenítjük, kiszárítjuk. Megtöltjük az üvegeket, lezárjuk és hűtőben tároljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az itthon lévő zöldségekből válogattam össze párat, jól megtisztítottam. Tulajdonképpen csak ez a fázis a hosszadalmas, a többi már megy gyorsabban. Három közepes üveget töltött meg a tömény zöldségaroma, aminek isteni az illata. Természetesen az összetevők és az arányok tetszés szerint variálhatók az otthon lévő alapanyagokból. Elég sós, ezt mindenképpen figyelembe kell venni a felhasználáskor. Azt, hogy meddig áll el, csak később tudom majd megmondani, de a biztonság kedvéért a hűtőben fogom tárolni.

Házi ételízesítő

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karamell-szósz
Karamell-szósz

Vizet és cukrot gázon olvasszuk, amikor már szép barnás színe van, levesszük a gázról. Belekeverjük a tejszínt,vaníliaaromát, (sót) utána a vajat.

Elkészítési idő: 0,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Zöldborsós tejszínes lazac (szósz)
Zöldborsós tejszínes lazac (szósz)

A lazacokat sózzuk borsozzuk ízlés szerint, és kicsit állni hagyjuk. Ha a zöldborsó fagyasztott, kitesszük melegedni. A hagymákat apróra szeleteljük. Aki nem szereti az úszkáló hag...

Elkészítési idő: 45 prc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Receptek
Töklekvár alap 2
Töklekvár alap 2

Forrón üvegekbe töltjük, pár percre fejre fordítjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SPAGETTISZÓSZ *
SPAGETTISZÓSZ *

A paradicsomot, paprikát, feldarabolva felraktam főni, hozzáadtam az aprítógépben pépesre darált vöröshagymát és fokhagymát, majd az az olajat és a sót, (fehér) borsot (A recept s...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk