1 kg főzőtök
300 g sárgarépa
300 g hagyma
300 g paradicsom
friss kapor (tetszés szerint)
100 ml olaj
1 evőkanál paradicsompüré
2 teáskanál só
fél teáskanál őrölt bors
Zsenge tököt használunk a krém elkészítéséhez. A tököt hámozd meg, majd vágd kis szeletekre, tedd egy tálba és szórj rá sót, hagyd állni 15 percig.
A hagymát hámozd meg, szeleteld fel, a répát tisztítsd meg és reszeld le, a paradicsomnak húzd le a héját. A tököt nyomkodd ki, majd tedd egy edénybe és kevés olajon pirítsd meg. A hagymát és a répát egy másik serpenyőben, kevés olajon pirítsd meg, majd add hozzá a paradicsomot és párold pár percig. A tököt és a zöldséget keverd össze és robotgéppel pépesítsd. Add hozzá a paradicsompürét, majd főzd 30 percen keresztül, folyamatosan kavargatva, hogy le ne ragadjon. Mielőtt elkészülne, add hozzá a fűszereket és tetszés szerint keverd hozzá a felaprított kaprot is, főzd még 5 percig.
Ha szeretitek a csípős ízeket, keverhetsz hozzá kevés őrölt csilit. A forró tökkrémet öntsd tiszta befőttesüvegekbe, tedd rá a kupakokat és fordítsd fejjel lefelé, takard le egy paplannal és hagyd állni, amíg kihűl.
A felaprított vöröshagymát kis olajon elkezdem pirítani, majd hozzáadom a darált húst, és fehéredésig sütöm. Utána mehet hozzá a lereszelt sárgarépa, a paradicsomszósz, a fokhagym...
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: KönnyűA felaprított hagymát egy kevés olívaolajon megdinszteljük. Amikor már üveges, hozzáadjuk a meggyet és az áfonyát. Amikor már levet eresztettek – ha szükséges, adjanak hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVízgőzhöz előkészítünk egy lábast, vizet engedünk bele, és egy tálat teszünk fölé. Rögtön, még hidegen beletesszük a tojássárgákat a hideg víz fölött, hozzáöntjük az összes vizet,...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűElőbb keverd el a száraz alapanyagokat egy kisebb lábosban, majd öntsd fel az almalével, és a citrommal. Folyamatos kevergetés közben főzd közepes lángon. Eleinte jó habos, de no...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű