1 kg főzőtök
300 g sárgarépa
300 g hagyma
300 g paradicsom
friss kapor (tetszés szerint)
100 ml olaj
1 evőkanál paradicsompüré
2 teáskanál só
fél teáskanál őrölt bors
Zsenge tököt használunk a krém elkészítéséhez. A tököt hámozd meg, majd vágd kis szeletekre, tedd egy tálba és szórj rá sót, hagyd állni 15 percig.
A hagymát hámozd meg, szeleteld fel, a répát tisztítsd meg és reszeld le, a paradicsomnak húzd le a héját. A tököt nyomkodd ki, majd tedd egy edénybe és kevés olajon pirítsd meg. A hagymát és a répát egy másik serpenyőben, kevés olajon pirítsd meg, majd add hozzá a paradicsomot és párold pár percig. A tököt és a zöldséget keverd össze és robotgéppel pépesítsd. Add hozzá a paradicsompürét, majd főzd 30 percen keresztül, folyamatosan kavargatva, hogy le ne ragadjon. Mielőtt elkészülne, add hozzá a fűszereket és tetszés szerint keverd hozzá a felaprított kaprot is, főzd még 5 percig.
Ha szeretitek a csípős ízeket, keverhetsz hozzá kevés őrölt csilit. A forró tökkrémet öntsd tiszta befőttesüvegekbe, tedd rá a kupakokat és fordítsd fejjel lefelé, takard le egy paplannal és hagyd állni, amíg kihűl.
A hagymát finomra vágtam és kevés olajon megpároltam. Hozzáadtam az apróra vágott fokhagymát, átkevertem, majd ment az edénybe a darabokra vágott paradicsom, paprika, cukor, ecet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz étolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a többi felaprított zöldséget, sót és közepes tűznél lefedve puhára főzzük. Ha kész az egészet rúdmixer...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el kemény habbá verni, majd adjuk hozzá a két evőkanál porcukrot, és verjük teljesen keményre. A tejhez adjuk hozzá a vaníli...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű