1 kg főzőtök
300 g sárgarépa
300 g hagyma
300 g paradicsom
friss kapor (tetszés szerint)
100 ml olaj
1 evőkanál paradicsompüré
2 teáskanál só
fél teáskanál őrölt bors
Zsenge tököt használunk a krém elkészítéséhez. A tököt hámozd meg, majd vágd kis szeletekre, tedd egy tálba és szórj rá sót, hagyd állni 15 percig.
A hagymát hámozd meg, szeleteld fel, a répát tisztítsd meg és reszeld le, a paradicsomnak húzd le a héját. A tököt nyomkodd ki, majd tedd egy edénybe és kevés olajon pirítsd meg. A hagymát és a répát egy másik serpenyőben, kevés olajon pirítsd meg, majd add hozzá a paradicsomot és párold pár percig. A tököt és a zöldséget keverd össze és robotgéppel pépesítsd. Add hozzá a paradicsompürét, majd főzd 30 percen keresztül, folyamatosan kavargatva, hogy le ne ragadjon. Mielőtt elkészülne, add hozzá a fűszereket és tetszés szerint keverd hozzá a felaprított kaprot is, főzd még 5 percig.
Ha szeretitek a csípős ízeket, keverhetsz hozzá kevés őrölt csilit. A forró tökkrémet öntsd tiszta befőttesüvegekbe, tedd rá a kupakokat és fordítsd fejjel lefelé, takard le egy paplannal és hagyd állni, amíg kihűl.
A friss kaprot megmossuk, majd apróra vágjuk. Az olajat felmelegítjük és a liszt hozzáadásával rántást készítünk, majd rárakjuk a kaprot. Sózzuk, cukrozzuk, majd felöntjük annyi...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. A citrom levét kifacsarjuk, és az összes hozzávalóval összekeverjük. 2. Kedvenc dresszinges üvegünkbe töltjük, és már kész is! Használat előtt rázzuk fel, hogy összekeveredjene...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA zsíron (nagy lángon) elkezdjük pirítani a szalonnát (bőrkét) és az apróbbra darabolt csontokat. Addig pirítjuk sűrűn kevergetve a csontokat, amíg mindenhol szép egyenletesen söté...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes