menu

Családireceptkönyv.hu

Salsa szósz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


100 g vöröshagyma
300 g paradicsom
100 g paprika
1 dl paradicsomlé
1 dl ketchup
őrölt bors

50 g kristálycukor
10 ml almaecet
pirospaprika
olaj
1/3 csomag dzsemfix 2:1

Elkészítés:


A zöldségeket megmossuk, kockákra vágjuk. Olajra rárakjuk a hagymát, ha egy kicsit megpirult, sorban mehet bele a paprika, a paradicsom, a paradicsomlé, a ketchup és ízlés szerint a fűszerek, valamint az almecet. Hozzáadjuk a dzsemfixet is. Aki csípősen szeretné, egy kis chili-t is rakhat bele.
Végül ha összefőztük, vegyük le a tűzről, botmixerrel pépesítsük. (Pürésítés nélkül is elég jó az állaga.)
Azonnal fogyasztható, vagy ha szeretnénk eltenni a kamrapolcra, üvegekbe töltjük, celofánozzuk, rátesszük a kupakot, és fejjel lefelé állítjuk néhány percig, és dunsztoljuk.
Kiváló pirítósra, tortillába és tortilla chips mellé is.

Salsa szósz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
 Barbecue szósz
Barbecue szósz

Egy tálkában keverd össze a sót, az őrölt borsot és a pirospaprikát. Ha igazán csípős bbq szószt szeretnél, akkor használj csili port. Egy nagyobb tálban szintén keverd össze a ke...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Paradicsomszósz (spagettihez)
Paradicsomszósz (spagettihez)

A paradicsom tisztítása olasz módra: kés hátulját kicsit laposan rányomjuk az érett paradicsomra és meghúzzuk rajta, amitől a héj szemmel láthatólag elválik a hústól. Előbb az egés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kókuszkrém
Kókuszkrém

A tejet felforraljuk a kókuszreszelékkel. A lisztet összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a kókuszos tejhez. Ismét felforraljuk, és addig keverjük, amíg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
Pizza szósz eltevése
Pizza szósz eltevése

Házi pizzakrém elkészítése: Az forrás szerint, ahol a receptet találtuk, a hagymát olajon kell üvegesre párolni, majd utána pépesíteni, de mi nem szeretünk semmit olajosan eltenni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk