100 g vöröshagyma
300 g paradicsom
100 g paprika
1 dl paradicsomlé
1 dl ketchup
őrölt bors
só
50 g kristálycukor
10 ml almaecet
pirospaprika
olaj
1/3 csomag dzsemfix 2:1
A zöldségeket megmossuk, kockákra vágjuk. Olajra rárakjuk a hagymát, ha egy kicsit megpirult, sorban mehet bele a paprika, a paradicsom, a paradicsomlé, a ketchup és ízlés szerint a fűszerek, valamint az almecet. Hozzáadjuk a dzsemfixet is. Aki csípősen szeretné, egy kis chili-t is rakhat bele.
Végül ha összefőztük, vegyük le a tűzről, botmixerrel pépesítsük. (Pürésítés nélkül is elég jó az állaga.)
Azonnal fogyasztható, vagy ha szeretnénk eltenni a kamrapolcra, üvegekbe töltjük, celofánozzuk, rátesszük a kupakot, és fejjel lefelé állítjuk néhány percig, és dunsztoljuk.
Kiváló pirítósra, tortillába és tortilla chips mellé is.
Bonyolultnak tűnik, de egyáltalán nem az. Ha minden ki van mérve, előkészítve, akkor gyerekjáték lesz... A dinsztelt hagyma, répa után szép sorjában mindent sorban belerakunk...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA paprikát, a paradicsomot, az almát megmossuk. A paprika csumáját, az alma magházát eltávolítjuk, a hagymákat megpucoljuk, és minden összetevőt apróra vágunk. A fűszerekkel együtt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA fügéket megmosom, a szárakat levágom róla és hosszában négybe vágom, majd egy nagyobb lábosba teszem.Rácsorgatom a mézet, elkeverem majd közepes fokozaton pár percig főzöm, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomokat passzírozón átnyomjuk, így megszabadulunk a magoktól és a héjtól. A hagymákat és a fokhagymákat zöldségaprítón pépesítjük (vagy éles késsel felaprítjuk), majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes