Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Salsa szósz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


100 g vöröshagyma
300 g paradicsom
100 g paprika
1 dl paradicsomlé
1 dl ketchup
őrölt bors

50 g kristálycukor
10 ml almaecet
pirospaprika
olaj
1/3 csomag dzsemfix 2:1

Elkészítés:


A zöldségeket megmossuk, kockákra vágjuk. Olajra rárakjuk a hagymát, ha egy kicsit megpirult, sorban mehet bele a paprika, a paradicsom, a paradicsomlé, a ketchup és ízlés szerint a fűszerek, valamint az almecet. Hozzáadjuk a dzsemfixet is. Aki csípősen szeretné, egy kis chili-t is rakhat bele.
Végül ha összefőztük, vegyük le a tűzről, botmixerrel pépesítsük. (Pürésítés nélkül is elég jó az állaga.)
Azonnal fogyasztható, vagy ha szeretnénk eltenni a kamrapolcra, üvegekbe töltjük, celofánozzuk, rátesszük a kupakot, és fejjel lefelé állítjuk néhány percig, és dunsztoljuk.
Kiváló pirítósra, tortillába és tortilla chips mellé is.

Salsa szósz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Édes-savanyú szósz télire
Édes-savanyú szósz télire

Bonyolultnak tűnik, de egyáltalán nem az. Ha minden ki van mérve, előkészítve, akkor gyerekjáték lesz... A dinsztelt hagyma, répa után szép sorjában mindent sorban belerakunk...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Házi ketchup Borbás Marcsi módra
Házi ketchup Borbás Marcsi módra

A paprikát, a paradicsomot, az almát megmossuk. A paprika csumáját, az alma magházát eltávolítjuk, a hagymákat megpucoljuk, és minden összetevőt apróra vágunk. A fűszerekkel együtt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Rozmaringos fügeszósz
Rozmaringos fügeszósz

A fügéket megmosom, a szárakat levágom róla és hosszában négybe vágom, majd egy nagyobb lábosba teszem.Rácsorgatom a mézet, elkeverem majd közepes fokozaton pár percig főzöm, hogy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pizzaszósz házilag
Pizzaszósz házilag

A paradicsomokat passzírozón átnyomjuk, így megszabadulunk a magoktól és a héjtól. A hagymákat és a fokhagymákat zöldségaprítón pépesítjük (vagy éles késsel felaprítjuk), majd a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk