1 evőkanál olívaolaj
1 kisebb lila hagyma
2 evőkanál barna cukor
50 dkg érett szilva (magozva mérve)
1 evőkanál mazsola
késhegynyi só
2-3 cm-es friss gyömbér
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
őrölt ánizs
őrölt fekete bors
csilipaprika
2 evőkanál balzsamecet
A hagymát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és az olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a szilvát, a mazsolát, a cukrot és a sót. Belereszeljük a gyömbért, ízlés szerint ízesítjük a fűszerekkel és lassú tűzön, időnként átkeverve addig rotyogtatjuk, amíg dzsemszerű állagot nem kapunk (15-20 perc).
Ekkor hozzáöntjük a balzsamecetet és pár percig még főzzük.
A tojást forrástól számítva 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízzel leöblítve kihűtjük, majd megpucoljuk, és kis kockákra vágjuk. Az olajbogyót feldaraboljuk. A majonézt a mus...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz eredeti bolognai szósz elkészítéséhez először egy konyhai turmixgép vagy aprítógép segítségével aprítsd fel a répát, hagymát és zellert egészen apró, pürészerű állagúra. Ha ni...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1 Először szedjük egy tálba a majonézt, sűrített paradicsomot, mustárt. 2 Majd adjuk hozzá a fűszereket is. 3 Jól keverjük ki a szószt. 4 Akár azonnal használható, persze en...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Majd hozzá adjuk az összezúzott fokhagymát. Pár perc pihentetés után már fogyasztható is.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű