Családireceptkönyv.hu

Szilva csatni (chutney)


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 evőkanál olívaolaj
1 kisebb lila hagyma
2 evőkanál barna cukor
50 dkg érett szilva (magozva mérve)
1 evőkanál mazsola
késhegynyi só
2-3 cm-es friss gyömbér
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
őrölt ánizs
őrölt fekete bors
csilipaprika
2 evőkanál balzsamecet

Elkészítés:


A hagymát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és az olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a szilvát, a mazsolát, a cukrot és a sót. Belereszeljük a gyömbért, ízlés szerint ízesítjük a fűszerekkel és lassú tűzön, időnként átkeverve addig rotyogtatjuk, amíg dzsemszerű állagot nem kapunk (15-20 perc).
Ekkor hozzáöntjük a balzsamecetet és pár percig még főzzük.

Szilva csatni (chutney)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Házi vaníliapuding
Házi vaníliapuding

A lisztet keverd össze a cukorral és a sóval egy mélyebb lábasban. Keverd csomómentesre a tejjel, és tedd a tűzre. Közepes lángon főzd forrásig, folyamatos keverés mellett, majd am...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kapormártás
Kapormártás

A hagymákat apróra fölkockázuk és a vöröshagymát elkezdjük az étolajon piritani majd ha már van egy kis szine akkor hozzáadjuk a fokhagymát is. Fölengedjük a vizzel és hozzáadjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brokkoli krém:Ilusi
Brokkoli krém:Ilusi

A brokkolit puhára főzöm,majd összetöröm villával vagy botmixerrel. Sajtot reszelek bele míg meleg egy kicsit a brokkoli hogy bele olvadjon. A tejfölbe keverek majonézt,teszek bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk