Családireceptkönyv.hu

Szilva csatni (chutney)


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 evőkanál olívaolaj
1 kisebb lila hagyma
2 evőkanál barna cukor
50 dkg érett szilva (magozva mérve)
1 evőkanál mazsola
késhegynyi só
2-3 cm-es friss gyömbér
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
őrölt ánizs
őrölt fekete bors
csilipaprika
2 evőkanál balzsamecet

Elkészítés:


A hagymát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és az olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a szilvát, a mazsolát, a cukrot és a sót. Belereszeljük a gyömbért, ízlés szerint ízesítjük a fűszerekkel és lassú tűzön, időnként átkeverve addig rotyogtatjuk, amíg dzsemszerű állagot nem kapunk (15-20 perc).
Ekkor hozzáöntjük a balzsamecetet és pár percig még főzzük.

Szilva csatni (chutney)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pad Thai szósz
Pad Thai szósz

Először a szószt készítem el: az első négy hozzávalót kis lábosba teszem és összefőzöm.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tormamártás
Tormamártás

A vajat felolvasztjuk és a lisztet megfuttatjuk rajta. (Vigyázzunk, hogy ne piroljon meg!) Beleöntjük a tejszínt (vagy tejet) és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Salsa szósz
Salsa szósz

1.Késes robotgépben összevágunk mindent (nem muszáj pürére). 2.Hűtve tálaljuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Céklarém
Céklarém

A céklakrémhez a céklát héjastól egyesével alufóliába csomagoljuk. Pici olívaolajjal és sóval 180 °C-on 45 percig sütjük. Az almalét a vaníliarúddal picit visszaforraljuk, és a már...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk