3 nagy vöröshagyma
1 ek olívaolaj
5 dk margarin
1 ek csípős mustár
1 db húsleves kocka
só
őrölt fehér bors
szerecsendió
1,5 dl fehér bor
1,5 dl víz
1 ek liszt
1,5 dl főző tejszín
A hagymát vékonyan leszeletelni, majd kevés olívaolajon elkezdeni párolni. Amikor már jól összeesett, rátenni a fele margarint, fűszerezni és így párolni még egy kicsit. Ezután rátenni a mustárt és a lisztet, jól elkeverni és felengedni a vízzel, és a borral. Puhára párolni, majd leturmixoljuk. Visszatenni a tűzre, és állandó keverés mellett hozzáadni a maradék margarint és a tejszínt. Jól kiforralni, de főzni már nem kell.
♥ Önállóan, krumpligombóccal is jó
8 dl tejet felteszem főni, a maradék 2 dl-ben elkeverem a pudingport, tojássárgáját, cukrokat. Ha felforrt a 8 dl tej, hozzáöntöm a 2 dl pudingos cukros tejet, besűrítem. Még for...
Elkészítési idő:A paradicsomokat egy percre tegyük forró vízbe, majd távolítsuk el a héjukat. Ezután daraboljuk fel őket kisebb hasábokra, majd tegyük az egészet turmixgépbe. Egy kicsit turmixolju...
Elkészítési idő:A paprikát, a paradicsomot, az almát megmossuk. A paprika csumáját, az alma magházát eltávolítjuk, a hagymákat megpucoljuk, és minden összetevőt apróra vágunk. A fűszerekkel együtt...
Elkészítési idő: