3 nagy vöröshagyma
1 ek olívaolaj
5 dk margarin
1 ek csípős mustár
1 db húsleves kocka
só
őrölt fehér bors
szerecsendió
1,5 dl fehér bor
1,5 dl víz
1 ek liszt
1,5 dl főző tejszín
A hagymát vékonyan leszeletelni, majd kevés olívaolajon elkezdeni párolni. Amikor már jól összeesett, rátenni a fele margarint, fűszerezni és így párolni még egy kicsit. Ezután rátenni a mustárt és a lisztet, jól elkeverni és felengedni a vízzel, és a borral. Puhára párolni, majd leturmixoljuk. Visszatenni a tűzre, és állandó keverés mellett hozzáadni a maradék margarint és a tejszínt. Jól kiforralni, de főzni már nem kell.
♥ Önállóan, krumpligombóccal is jó
Míg fől a köles, ezt összeturmixoljuk fehér habos krémes állagúra, majd elkezdjük kanalanként hozzá adagolni a kölest. Ha már nem forog simán a turmixunk, tegyünk hozzá pár ek. mel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy lábosban felforrósítom az olajat és beleszórom az apróra darabolt hagymát és fokhagymát. Amikor hagyma üvegesedni kezd, beleborítom a feldarabolt szilvát. Pár percig kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 220 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A hagymát karikázzuk fel, a fokhagymát pucoljuk meg. A paprikákat negyedeljük fel, távolítsuk el a magok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kesudiót kávédarálóban porrá őrlöm, majd az összetevőket alaposan összekutyulom – ha túl sűrű volna, még egy kis kókuszkrémmel hígítom. Aki szereti a mustárt, meglepheti magát eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű