2 ek oregano
2 ek borsikafű
2 ek rozmaring
1 ek kakukkfű
1 ek petrezselyem
1 ek majoranna
1 tk bazsalikom
1 tk zsálya
1 tk tárkony
1 tk lestyán
1 tk őrölt édeskömény
Elkészítéséhez szárított, morzsolt fűszereket használok, amit egyszerűen összekeverek. Jól záródó üvegben, sötét helyen hónapokig eltartható.
Természetesen meg lehet vásárolni készen, de ha magunk keverjük össze, az összetevőket és azok arányát, bizonyos határokon belül mi magunk választhatjuk meg. A fenti keverék tartalmazza azokat a meghatározó fűszereket, melyek legjobban jellemzik a Provence-i fűszerkeveréket. A felsoroltakon kívül kerülhet még bele levendula, babérlevél, turbolya, stb.
A citromot, cukrot, vizet felfőzzük, majd szobahőmérsékletűre hűteni. Összevágott mentát gyümölcsökre rakunk és meglocsoljuk a sziruppal. Jól elkeverjük.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy tálkában keverd össze a sót, az őrölt borsot és a pirospaprikát. Ha igazán csípős bbq szószt szeretnél, akkor használj csili port. Egy nagyobb tálban szintén keverd össze a ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet megmossuk, kimagozzuk, lábosba tesszük. Megszórjuk a cukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, hozzáadjuk a sót, majd 1 dl víz hozzáadásával puhára főzzük (kb. 10 perc)....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGyümölcsöt kimagozzuk, ledaráljuk, kicsepegtetjük. Nagy lábasba odatesszük főzni. (vagy üstbe, ha sok van) Folyamatos kavargatás mellett (nem fontos lehabozni), amikor már fröcs...
Elkészítési idő: 3-4 óra Nehézség: Nehéz