2 ek oregano
2 ek borsikafű
2 ek rozmaring
1 ek kakukkfű
1 ek petrezselyem
1 ek majoranna
1 tk bazsalikom
1 tk zsálya
1 tk tárkony
1 tk lestyán
1 tk őrölt édeskömény
Elkészítéséhez szárított, morzsolt fűszereket használok, amit egyszerűen összekeverek. Jól záródó üvegben, sötét helyen hónapokig eltartható.
Természetesen meg lehet vásárolni készen, de ha magunk keverjük össze, az összetevőket és azok arányát, bizonyos határokon belül mi magunk választhatjuk meg. A fenti keverék tartalmazza azokat a meghatározó fűszereket, melyek legjobban jellemzik a Provence-i fűszerkeveréket. A felsoroltakon kívül kerülhet még bele levendula, babérlevél, turbolya, stb.
Az olívaolajon párold meg egy picit a hagymát, és a zöldségeket! Utoljára dobd rá a paradicsomot! A zöldségeket kis kockákra szoktam vágni, a paradicsomokat pedig négyfelé. Most...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megdinsztelem, majd hozzáadom a foghagymát, kicsit pirítjuk, majd rögtön vizet öntünk hozzá, mert a foghagyma nagyon gyorsan megég. Ezután a húst elkezdem pirítani, maj...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűVágjuk félbe az avokádókat és távolítsuk el a magokat. Kanalazzuk ki a héjából, és egy tálban villa segítségével pürésítsük. Adjuk hozzá a hagymát, koriandert, lime-ot, sót, bor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy közepes lábasban olajat hevítünk, rászórjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük, illetve még kb. 1 percig pirítjuk. Rátesszük a piros paprikát, elkeverjük- Apránként elkezdjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz