Családireceptkönyv.hu

Provence-i fűszerkeverék


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 ek oregano
2 ek borsikafű
2 ek rozmaring
1 ek kakukkfű
1 ek petrezselyem
1 ek majoranna
1 tk bazsalikom
1 tk zsálya
1 tk tárkony
1 tk lestyán
1 tk őrölt édeskömény

Elkészítés:


Elkészítéséhez szárított, morzsolt fűszereket használok, amit egyszerűen összekeverek. Jól záródó üvegben, sötét helyen hónapokig eltartható.

Trükkök, tippek, praktikák:


Természetesen meg lehet vásárolni készen, de ha magunk keverjük össze, az összetevőket és azok arányát, bizonyos határokon belül mi magunk választhatjuk meg. A fenti keverék tartalmazza azokat a meghatározó fűszereket, melyek legjobban jellemzik a Provence-i fűszerkeveréket. A felsoroltakon kívül kerülhet még bele levendula, babérlevél, turbolya, stb.

Provence-i fűszerkeverék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Narancsmártás
Narancsmártás

Három tojássárgáját 3 evőkanál cukorral habosra keverünk, hozzáadjuk 2 narancs reszelt héját, föleresztjük 2 dl meleg tejjel, és kis lángon vagy gőz fölött addig verjük, keverjük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: petra
Tejmentes madartej
Tejmentes madartej

A kokusztejet elkezdem felforrositani, Amikor meg csak langyos, kiveszek belole 2dl-t es elkeverem benne az eritritet, a vaniliat, a sot es a 2 tojassargajat. Ezt visszaontom az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tamás
Gombamártás húsokhoz, tésztákhoz
Gombamártás húsokhoz, tésztákhoz

A bacont megpirítjuk, közben apróra kockázzuk a hagymát, majd a zsírjára sült baconhöz adjuk, és együtt pirítjuk tovább. Ha a hagyma üveges és picit megbarnult már, rádobjuk a megt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Ínyenc tésztaszósz
Ínyenc tésztaszósz

A nap érlelte paradicsomot, csipetnyi só hozzáadásával megfőztem és turmixoltam. A hagymát felapróztam, a cukkinit felkarikáztam. Serpenyőbe teszek egy evőkanál olívaolajat, va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk