2 ek oregano
2 ek borsikafű
2 ek rozmaring
1 ek kakukkfű
1 ek petrezselyem
1 ek majoranna
1 tk bazsalikom
1 tk zsálya
1 tk tárkony
1 tk lestyán
1 tk őrölt édeskömény
Elkészítéséhez szárított, morzsolt fűszereket használok, amit egyszerűen összekeverek. Jól záródó üvegben, sötét helyen hónapokig eltartható.
Természetesen meg lehet vásárolni készen, de ha magunk keverjük össze, az összetevőket és azok arányát, bizonyos határokon belül mi magunk választhatjuk meg. A fenti keverék tartalmazza azokat a meghatározó fűszereket, melyek legjobban jellemzik a Provence-i fűszerkeveréket. A felsoroltakon kívül kerülhet még bele levendula, babérlevél, turbolya, stb.
A hagymát nagyon apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt gombát és megpirítjuk. Fűszerezzük, sóval, borssal, egy pici majoránnával és petrezselyem...
Elkészítési idő:A fokhagymát felaprítjuk, majd olajon 1-2 perc alatt megfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, jól elkeverjük és felöntjük a vízzel. Hozzáöntjük a tejszínt, felforraljuk,...
Elkészítési idő:A tejbe belereszeljük a fokhagymát, majd habverővel habosra keverjük és szép lassan hozzáadjuk az olajat(közben folyamatosan verjük). 3-4 perc után besűrűsödik. Ekkor sózzuk...
Elkészítési idő: