menu

Családireceptkönyv.hu

Meggyszósz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Meggyszósz

Hozzávalók:

50 dkg meggy
1 tk őrölt fahéj
ízlés szerint cukor / xilit (a meggy savasságától függően)
ízlés szerint frissen facsart citromlé
nagy csipet só
2 dl tejszín
2 csapott ek étkezési keményítő (vagy liszt)

Elkészítés:


1. A meggyet megmossuk, lecsepegtetjük, kimagozzuk.
2. Lábasba tesszük, annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi.
3. Hozzáadjuk a sót, fahéjat, cukrot és citromlevet, feltesszük főni.
4. Közben elkészítjük a habarást: a keményítőt csomómentesre keverjük a tejszínnel.
5. A szószt néhány percnyi forralás után behabarjuk, majd kiforraljuk (ha kell, ekkor még korrigálhatunk az ízén és az állagán)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Sarolta
Barbecue szósz (Kansas City stílu
Barbecue szósz (Kansas City stílu

1.Egy tálkában keverd össze a sót, az őrölt borsot és a pirospaprikát. Ha igazán csípős bbq szószt szeretnél, akkor használj csili port. 2.Egy nagyobb tálban szintén keverd össze...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Gyors padlizsánkrém
Gyors padlizsánkrém

A padlizsánokat felvágjuk 3-4 darabra, és 30 percre hideg, enyhén sós vízbe áztatjuk. Ezt követően kinyomkodjuk és sütőben, közepes hőmérsékleten megsütjük. (Meghámozni nem szükség...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kapormártás
Kapormártás

A kaprot egy kis vízben puhára főzzük, majd a vizet leöntjük róla s a kaprot világos rántásba keverjük. Azután húslevessel vagy vízzel feleresztjük, sóval meg cukorral ízesítve fel...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almaszósz
Almaszósz

Az almát megpucoljuk, csutkáját kivágjuk, és felszeleteljük. Lábosba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ne lepje el. Beletesszük a cukrot, fűszereket, és puhá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk