Meggyszósz
Hozzávalók:
50 dkg meggy
1 tk őrölt fahéj
ízlés szerint cukor / xilit (a meggy savasságától függően)
ízlés szerint frissen facsart citromlé
nagy csipet só
2 dl tejszín
2 csapott ek étkezési keményítő (vagy liszt)
1. A meggyet megmossuk, lecsepegtetjük, kimagozzuk.
2. Lábasba tesszük, annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi.
3. Hozzáadjuk a sót, fahéjat, cukrot és citromlevet, feltesszük főni.
4. Közben elkészítjük a habarást: a keményítőt csomómentesre keverjük a tejszínnel.
5. A szószt néhány percnyi forralás után behabarjuk, majd kiforraljuk (ha kell, ekkor még korrigálhatunk az ízén és az állagán)
A hagymát megdinszteljük olivaolajon, és amikor már kezdi kicsit odakapni beleteszük a daráthúst. Amior kicsit kezd megpiruni akkor hozzá adjuka az aprora vágott sárgarépát, papri...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölbe belemorzsolom a kéksajtot, hozzáadom a zúzott fokhagymát és sózom.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, hűtés után foigyasztható
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót felkockáztam, a kaliforniai paprikát olívaolajon sütöttem, majd hagymával tovább pirítottam fűszerek, cukkini, ha elfőte a levét akkor paradicsompép. Botmixerrel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű