Családireceptkönyv.hu

Kapormártás


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 evőkanálnyi apróra vágott kapor,
3 deka vaj,
3 deka liszt,
egy kis só,
3 deka cukor,
egy kevés ecet vagy citromlé és
egy deci tejföl

Elkészítés:


A kaprot egy kis vízben puhára főzzük, majd a vizet leöntjük róla s a kaprot világos rántásba keverjük. Azután húslevessel vagy vízzel feleresztjük, sóval meg cukorral ízesítve felfőzzük s ha a kellő sűrűséget elérte, tejföllel ízesítjük.

Kapormártás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Obatzter
Obatzter

1.A hagymát apróra, a camembert-t kis darabokra vágjuk. 2.Összekeverjük, a sörrel, mustárral, vajjal fellazítjuk, beleszórjuk a fűszereket. 3.Botmixerrel pürésítjük. Akkor az iga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojásos tonhalkrém
Tojásos tonhalkrém

Levétől lecsöpögtetjük a tonhalat és egy tálban kissé összetörjük. A főtt tojásokat villával hozzátörjük. Felkockázott vajat, tejfölt, mustárt keverünk bele. Sózzuk, borsozzuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Uborkaszósz (Szira nagymama)
Uborkaszósz (Szira nagymama)

1 savanyú, lehetőleg kovászos uborkát meghámozunk és egészen apróra vágunk. 1 evőkanál liszttel vékony rántást csinálunk, beletesszük az uborkát, föleresztjük egy csésze húslevesse...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Bolognai szósz
Bolognai szósz

zöldséget tisztítsd, hagymát kozkázd, paradicsomot pucold meg.A bacont kockázd fel (vagy vegyél kockázott bacont :))A paradicsomokat pépesítsd. Mélyebb serpenyőbe tedd az olajat,...

Elkészítési idő: 3-3,5
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk