2 evőkanálnyi apróra vágott kapor,
3 deka vaj,
3 deka liszt,
egy kis só,
3 deka cukor,
egy kevés ecet vagy citromlé és
egy deci tejföl
A kaprot egy kis vízben puhára főzzük, majd a vizet leöntjük róla s a kaprot világos rántásba keverjük. Azután húslevessel vagy vízzel feleresztjük, sóval meg cukorral ízesítve felfőzzük s ha a kellő sűrűséget elérte, tejföllel ízesítjük.
Ha krémesebb, majonézes verzióra vágyunk, akkor az olajat cseréljük ki 1 érett avokádóra, és adjunk hozzá 1dl növényi tejet, vagy tejszínt. Csak beletesszük egy turmixgépbe, és 1 p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPeel and core apples and cut into quarters. Place them in an enamel sauce pan with the water and lemon juice then bring to a boil then turn the heat down slightly and simmer 30 min...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasba öntjük a meggyet és kis lángon melegíteni kezdjük, hogy levet engedjen. Beletesszük a fahéjat, a szegfűszeget, a sót és az eritritet és folyamatosan kevergetjük. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat pucold meg és vágd nagyobb darabokra. Egy fazékban hevíts olívaolajat, dobd rá a hagymákat, kis lángon párold puhára. Közben mosd meg a paradicsomokat és negyedeld. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű