menu

Családireceptkönyv.hu

Kapormártás


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 evőkanálnyi apróra vágott kapor,
3 deka vaj,
3 deka liszt,
egy kis só,
3 deka cukor,
egy kevés ecet vagy citromlé és
egy deci tejföl

Elkészítés:


A kaprot egy kis vízben puhára főzzük, majd a vizet leöntjük róla s a kaprot világos rántásba keverjük. Azután húslevessel vagy vízzel feleresztjük, sóval meg cukorral ízesítve felfőzzük s ha a kellő sűrűséget elérte, tejföllel ízesítjük.

Kapormártás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krisztina
Vaníliasodó
Vaníliasodó

A tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, majd levesszük a tűzről. A cukrot a tojássárgákkal és a liszttel habosra keverjük, fokozatosan hozzáöntjük a forró tejet. A keveréket a tű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Muzsdéj (fokhagymás szósz)
Muzsdéj (fokhagymás szósz)

Alaprecept 2 fej fokhagymát meghámozunk, a gerezdeket kés fokával megroppantjuk, majd mozsárba tesszük, egy nagy csipet sót adunk hozzá, és krémesre dolgozzuk, majd 4 evőkanálnyi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gulyáskrém
Gulyáskrém

A zöldségeket tisztítsuk meg, a paprikákat csumázzuk ki, hogy mag ne maradjon bennük. A hagymát, a paprikákat, a fokhagymát, a zellert, a zöld fűszereket (a babérlevél kivételével)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar appelstroop
appelstroop

Igazából rém egyszerű: egy nagy lábasba beleöntöm az összes almalevet, alágyújtok, hozzáadom a barnacukrot és a fahéjat, és kevergetem amíg a cukor el nem olvad. Ekkor már magára l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk