2 evőkanálnyi apróra vágott kapor,
3 deka vaj,
3 deka liszt,
egy kis só,
3 deka cukor,
egy kevés ecet vagy citromlé és
egy deci tejföl
A kaprot egy kis vízben puhára főzzük, majd a vizet leöntjük róla s a kaprot világos rántásba keverjük. Azután húslevessel vagy vízzel feleresztjük, sóval meg cukorral ízesítve felfőzzük s ha a kellő sűrűséget elérte, tejföllel ízesítjük.
A kókuszolajon kicsit megkapattam a nyílgyökérlisztet, ráöntöttem a vizet és kézi habverővel belekevertem a tojássárgáját. Sóztam, majd lassú tűzön besűrítettem. Mielőtt felforrt v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a turmixgépben simára keverjük annyi vízzel, hogy majonéz sűrűségű legyen. Nagyon finom! Mustármag nélkül sima majonéz, mustármag helyett friss reszelt tormát vag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát nagyon apróra felkockázzuk vagy lereszeljük, és egy kevés olajon megdinszteljük. Rátesszük a felaprított gombát, megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk bazsalikommal. Ami...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikát magostól ledaraljuk vagy leturmixoljuk. Összekeverjük a sóval, majd steril üvegekbe töltjük.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű