Családireceptkönyv.hu

Így készíthettek paradicsomszószt otthon, egyszerűen


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 kg friss paradicsom, 2 közepes fej vöröshagyma, 1 evőkanálnyi szárított oregánó, 1 kis csokor friss bazsalikom, 1 egész fej fokhagyma, 1 kis fej zeller, olívaolaj, só, frissen őrölt bors, cukor

Elkészítés:


A paradicsomokat egy percre tegyük forró vízbe, majd távolítsuk el a héjukat. Ezután daraboljuk fel őket kisebb hasábokra, majd tegyük az egészet turmixgépbe. Egy kicsit turmixoljuk át őket, de nem kell teljesen sima szósszá pépesíteni. Egy lábasban hevítsünk annyi olívaolajat, hogy a fokhagymát meg tudjuk benne kissé pirítani. A fokhagymát reszeljük bele, és óvatosan pirítsuk meg. Adjuk hozzá a pépesített paradicsomot, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az oregánót és félbevágva a megpucolt hagymákat, valamint a fás részeitől megszabadított zellert. Közepes lángon várjuk meg, míg rottyan egyet, majd kis lángon főzzük addig, amíg a kívánt mértékben be nem sűrűsödik, ez körübelül kettő, kettő és fél óra alatt fog megtörténni. Ha már elérte a megfelelő állagot, vegyük ki a hagymákat és a zellert, utólag még fűszerezzük ízlés szerint, valamint tépkedjük bele a bazsalikomot. Befőttes üvegekbe adagoljuk ki, mindegyik adag tetejére tegyünk egy vékony olajréteget, majd zárjuk le jó alaposan.

Így készíthettek paradicsomszószt otthon, egyszerűen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csípős-édes chili szósz
Csípős-édes chili szósz

Összeforraljuk az ecetet a cukorral. A chiliket kettévágjuk, kimagozzuk (egyet hagyhatunk magostul). Ha szirupossá vált az ecetes cukor, hozzáadhatjuk a chilit is.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Baconaisse (grill/hambiszósz)
Baconaisse (grill/hambiszósz)

A bacont felkockázzuk és egy száraz forró serpenyőben lesütjük. Hozzáadjuk a barna cukrot és a szójaszószt. Végül elkeverjük a majonézzel.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Paprikakrém
Paprikakrém

Az édes, húsos paprikát megsütjük sütőben, leöntjük hideg vízzel, megtisztítjuk a héjától és a magjaitól. Ezután késsel fatálban feldaraboljuk, vagy ledaráljuk nagy lyukú húsdaráló...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fokhagymás kence - OK
Fokhagymás kence - OK

1. A krémsajtot és a zúzott fokhagymát mixerbe tesszük, és simára dolgozzuk. 2. Fűszerezzük, és belekeverjük a friss vagy szárított, aprított metélőhagymát. 3. Egy rövid időr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk