2 tojás sárgája
3 evőkanál cukor
1-2 evőkanál finomliszt
fél liter tej
1 vaníliás cukor vagy egy rúd vanília
A vaníliasodóhoz keverd ki a tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral, vagy kapard ki a vanília belsejét. Ha a cukor már elkeveredett, és kicsit habos, akkor adj hozzá kevés lisztet és a tejet, majd gőz fölött sűrítsd be. Először mindig kevés lisztet tegyél bele, hogy ne legyen túl sűrű.
így
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEcet és cukor nélkül összefőzöm a hozzávalókat Mikor minden puha, mehet hozzá az ecet és a cukor. alaposan összefőzöm... botmixerrel összetöröm... ezután egy nagyméretű teaszűr...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hagymát finomra vágtam és kevés olajon megpároltam. Hozzáadtam az apróra vágott fokhagymát, átkevertem, majd ment az edénybe a darabokra vágott paradicsom, paprika, cukor, ecet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűForrón üvegekbe töltjük, pár percre fejre fordítjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű