Családireceptkönyv.hu

Gombakrém melegszendvicshez/ Mező Éva


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Írta:Ihász Józsefné
Hozzávalók:
1kg gomba /lehet vegyesen/.
vöröshagyma, fokhagyma, 10 dkg szalonna,
pirospaprika, bors, kakukkfű, só.

Besamell mártáshoz: vaj, liszt és tej.

Elkészítés:


Elkészítés:
Először megpirítjuk a szalonát, /el is hagyható, de jó ízt ad neki/
A gombából pörköltet készítünk, majd késes robottal összeaprítjuk.

10 dkg vajon megmelegítünk 2 ek lisztet, /nem pirítjuk barnára/ és annyi tejet adunk hozzá, hogy inkább keményebb állaga legyen. Szerecseny dióval ízesítjük. És ha még kell hozzá só akkor adunk hozzá.
Elkészítés:
Először megpirítjuk a szalonát, /el is hagyható, de jó ízt ad neki/
A gombából pörköltet készítünk, majd késes robottal összeaprítjuk.

A gombakrémet apránként hozzáadagoljuk, gazdagíthatjuk még petrezselyem zöldjével.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Márton
Bolognai Spagetti
Bolognai Spagetti

A hagymát megdinsztelem, majd hozzáadom a foghagymát, kicsit pirítjuk, majd rögtön vizet öntünk hozzá, mert a foghagyma nagyon gyorsan megég. Ezután a húst elkezdem pirítani, maj...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Klasszikus sajtszósz
Klasszikus sajtszósz

A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és 1-2 percig pirítjuk. Kevergetve felöntjük a tejjel, felforraljuk, közben csomómentesre keverjük, és további 5 percig főzzük. A resz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gingerbread (mézeskalács) szirup
Gingerbread (mézeskalács) szirup

Az összes hozzávalót egy hőálló edényben melegítjük, majd lassú tűzön kevergetjük addig, míg a cukor teljesen fel nem oldódik (kb. 15 perc). Lefedve állni hagyjuk 10 percig. Miutá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Marcsi
Eredeti bolognai szósz
Eredeti bolognai szósz

Az eredeti bolognai szósz elkészítéséhez először egy konyhai turmixgép vagy aprítógép segítségével aprítsd fel a répát, hagymát és zellert egészen apró, pürészerű állagúra. Ha ni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk