Írta:Ihász Józsefné
Hozzávalók:
1kg gomba /lehet vegyesen/.
vöröshagyma, fokhagyma, 10 dkg szalonna,
pirospaprika, bors, kakukkfű, só.
Besamell mártáshoz: vaj, liszt és tej.
Elkészítés:
Először megpirítjuk a szalonát, /el is hagyható, de jó ízt ad neki/
A gombából pörköltet készítünk, majd késes robottal összeaprítjuk.
10 dkg vajon megmelegítünk 2 ek lisztet, /nem pirítjuk barnára/ és annyi tejet adunk hozzá, hogy inkább keményebb állaga legyen. Szerecseny dióval ízesítjük. És ha még kell hozzá só akkor adunk hozzá.
Elkészítés:
Először megpirítjuk a szalonát, /el is hagyható, de jó ízt ad neki/
A gombából pörköltet készítünk, majd késes robottal összeaprítjuk.
A gombakrémet apránként hozzáadagoljuk, gazdagíthatjuk még petrezselyem zöldjével.
Első lépésben kiméred a vizet és felteszed a tűzre.Beleaprítod a chili paprikákat. Hozzáadod a cukrot a fokhagymát az ecetet és a sót. Amikor jól összeforraltad akkor pedig elkev...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű• A tojássárgáját kézi vagy gépi habverővel keverd ki a sóval és a mustárral. • Vékony sugárban, folyamatos keverés mellett adagold hozzá az olajat is. • Végül ízesítsd citromlév...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMustármagot beáztatom ecetbe és kevés forralt vízbe amíg egy kicsit megdagad. Majd másnap teszek bele cukrot vagy mézet,sózom kevés borsot, egy fél kávéskanál kurkumá. Botmixerel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megdinszteljük olivaolajon, és amikor már kezdi kicsit odakapni beleteszük a daráthúst. Amior kicsit kezd megpiruni akkor hozzá adjuka az aprora vágott sárgarépát, papri...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű