Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Piros Arany- Mező Éva receptje


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


2 kg paprika /piros/ 2 kg paradicsom, 1/2 kg hagyma. 2 dl olaj, 1 kanál só, a kanál cukor, 1 kanál ecet, 1 kanál őrölt bors. Összefőzni a zöldségeket, átpaszírozni és még kicsit főzni. Az ecetet meg az olajat csak a legvégén hozzáönteni. A borsot meg a sót, cukrot mindegy mikor teszed bele. Nagyon sűrű lett az enyém, jó volt a paprika is. Én 10 kg-ból főztem. 15 üveggel lett. Van köztük 7 dl-es is. Az este a fiúk ezzel ették a zsíros kenyeret.

Elkészítés:


Mindent összevágtam és 1 órát kb. főztem. A mixerremmel szétverettem és paradicsom psszírozón még átpasszíroztam. Aztán hozzárakni az olajat meg a többit és még egy fél óra.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bedő
Padlizsán krém
Padlizsán krém

2 db padlizsánt megszurkálva megsütjük erős tűzön. Héját leszedve a magokkal együtt tálba tesszük. Beleaprítunk 1 db lila hagymát, kis csomag teavajnak a felét, 4 ek. majonézt, 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Karolina
Pizzakrém
Pizzakrém

A paradicsom héját lehúzzuk. Olajon megpirítjuk a kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a aprózott paprikát, és a többi alapanyagot. Hagyományos edényben legalább 2 órát főzzük,...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagymalekvár
Hagymalekvár

Balzsamecetet a cukorral felforrósítom, bele a kis szeletekre vágott hagyma. Fél-1 óra (nekem fél óra volt) és végül bele a fűszerek. Plusz 10 perc és kész. Közben ha elfőli az ece...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Padlizsánkrém – erdélyi recept
Padlizsánkrém – erdélyi recept

Válasszunk friss, fényes, mély lila színű padlizsánokat a sütéshez. A hagymát ízlés szerint fokhagymával is helyettesíthetjük. A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük és sülni...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk