2 kg paprika /piros/ 2 kg paradicsom, 1/2 kg hagyma. 2 dl olaj, 1 kanál só, a kanál cukor, 1 kanál ecet, 1 kanál őrölt bors. Összefőzni a zöldségeket, átpaszírozni és még kicsit főzni. Az ecetet meg az olajat csak a legvégén hozzáönteni. A borsot meg a sót, cukrot mindegy mikor teszed bele. Nagyon sűrű lett az enyém, jó volt a paprika is. Én 10 kg-ból főztem. 15 üveggel lett. Van köztük 7 dl-es is. Az este a fiúk ezzel ették a zsíros kenyeret.
Mindent összevágtam és 1 órát kb. főztem. A mixerremmel szétverettem és paradicsom psszírozón még átpasszíroztam. Aztán hozzárakni az olajat meg a többit és még egy fél óra.
Paradicsom ,hagyma, fokhagyma. Só bors, cukor, oregánó, bazsalikom. En tettem rá lestyant is mert van a kertben, de nem kötelező. Olajjal mecsorgattam, és kb 2 órát sütöttem. Néha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat felolvasztjuk és a lisztet megfuttatjuk rajta. (Vigyázzunk, hogy ne piroljon meg!) Beleöntjük a tejszínt (vagy tejet) és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű30 dkg szilva (Sajnos nincs idénye, de jobb híján fagyasztott szilvával helyettesíthetjük. Befőttel ne próbálkozzunk, a befőtt nem is tartozik a gyümölcs kategóriába, elveszti sava...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjünk össze fél dl borecetet 1 evőkanál Dijoni mustárral, sóval és őrölt borssal. Vékony sugárban öntsünk hozzá 1 dl olívaolajat, miközben egy habverővel folyamatosan keverges...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű