1 fej hagyma
10 dkg szalonna (bacon)
1 ek olaj
50 dkg csiperkegomba
1 gerezd fokhagyma (opcionális)
késhegynyi pirospaprika
1 dl főzőtejszín
1 tk étkezési keményítő
apróra vágott petrezselyemzöld
só, őrölt bors, őrölt köménymag
A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. A szalonnát felcsíkozzuk. A gombát megmossuk/megpucoljuk, leszárítjuk és nem túl vékony szeletekre vágjuk.
Az apróra vágott hagymát (ízlés szerint fokhagymával) olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a csíkokra vágott szalonnát. Együtt pirítjuk, majd a pirospaprikával színezzük. Azonnal hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát és megpároljuk (a gomba levet ereszt, addig pároljuk fedő nélkül, amíg a leve szinte teljesen elpárolog, ez idő alatt megpárolódik). Közben kevergessük és fűszerezzük sóval, borssal és kevés őrölt köménymaggal.
A főzőtejszínt hozzáöntjük (ha túl leves lenne, kevés vízzel elkevert étkezési keményítővel besűrítjük).
Tálalás előtt apróra vágott zöldpetrezselyemmel szórjuk meg.
A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, majd felöntjük a MAGGI Húsvarázs ételízesítővel készült alaplével. Simára keverjük és felforraljuk.
Elkészítési idő:A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. Kevés olajon megdinszteljük (puhára pároljuk) a hagymát, sózzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsompürét. Ha szükséges,...
Elkészítési idő: 10 percA hagymát olajon /tehetsz bele oliva olajat is,ha van/ megdinsztelni aztán bele a fokit is..és a fűszereket meg a paradicsomot,amit lehéjazva összedaraboltál. Ezt 45 percig főzni...
Elkészítési idő: 1-2 óra