1 fej hagyma
10 dkg szalonna (bacon)
1 ek olaj
50 dkg csiperkegomba
1 gerezd fokhagyma (opcionális)
késhegynyi pirospaprika
1 dl főzőtejszín
1 tk étkezési keményítő
apróra vágott petrezselyemzöld
só, őrölt bors, őrölt köménymag
A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. A szalonnát felcsíkozzuk. A gombát megmossuk/megpucoljuk, leszárítjuk és nem túl vékony szeletekre vágjuk.
Az apróra vágott hagymát (ízlés szerint fokhagymával) olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a csíkokra vágott szalonnát. Együtt pirítjuk, majd a pirospaprikával színezzük. Azonnal hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát és megpároljuk (a gomba levet ereszt, addig pároljuk fedő nélkül, amíg a leve szinte teljesen elpárolog, ez idő alatt megpárolódik). Közben kevergessük és fűszerezzük sóval, borssal és kevés őrölt köménymaggal.
A főzőtejszínt hozzáöntjük (ha túl leves lenne, kevés vízzel elkevert étkezési keményítővel besűrítjük).
Tálalás előtt apróra vágott zöldpetrezselyemmel szórjuk meg.
Az apróra vágott vöröshagymát körülbelül 15 percig dinszteljük olajon, és a jól összetört mustármagot, koriandert és szegfűszeget rászórjuk. A fokhagymát és a gyömbért apró darabok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás sárgáját a mustárral, habverővel, kézzel vagy robotgéppel keverni kezdem, majd cseppenként, nagyon lassan hozzáadom az olajat. Mikor elkezd sűrűsödni és az olaj felét felve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomokat meghámozzuk: gömbölyű felükön keresztet vágunk a héjukon, majd néhány másodpercre forró vízbe tesszük, héja így könnyen lehúzható. Csumáját eltávolítjuk, magját és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a liszttel, a kakaóval, a cukorral és egy kevés tejjel csomómentesre keverjük. A tejet felfőzzük a vaníliás cukorral, majd hozzáöntjük a kakaós keveréket. Állandó keverés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű