1 fej fokhagyma
1.5 evőkanál finomliszt
2 dl víz
2 dl főzőtejszín
só ízlés szerint
fehérbors ízlés szerint
1 csokor petrezselyem
2 ek napraforgó olaj
A fokhagymát felaprítjuk, majd olajon 1-2 perc alatt megfuttatjuk.
Hozzáadjuk a lisztet, jól elkeverjük és felöntjük a vízzel.
Hozzáöntjük a tejszínt, felforraljuk, sózzuk, borsozzuk.
Miután összefőtt (5-8 perc), hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.
A csokoládékat vízgőz fölött felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt és egyneművé keverjük, az alkoholt közvetlenül a fogyasztás előtt keverjük hozzá. Gyümölcsöket, vagy apró teasüti...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomot és a paprikát mosd meg gondosan. Forralj fel egy nagy fazék vizet, és tedd bele egy percre a paradicsomokat. Így sokkal könnyebben le tudod húzni a héjukat. Ha megpu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPunem uleiul la incins si adaugam cele 3 linguri de faina. Lasam sa prajeasca un pic apoi stingem totul cu 1/2 litru bulion. Cand da in clocot adaugam 2 linguri zahar si sare dupa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát olajon /tehetsz bele oliva olajat is,ha van/ megdinsztelni aztán bele a fokit is..és a fűszereket meg a paradicsomot,amit lehéjazva összedaraboltál. Ezt 45 percig főzni...
Elkészítési idő: 1-2 óra Nehézség: Könnyű