3 nagy vöröshagyma
olívaolaj
5 dk margarin
1 ek csípős mustár
1 db húsleves kocka
só
őrölt fehér bors
szerecsendió
1,5 dl fehér bor
1,5 dl víz
1 ek liszt
1,5 dl főző tejszín
A hagymát vékonyan leszeletelni, majd kevés olívaolajon elkezdeni párolni. Amikor már jól összeesett, rátenni a fele margarint, fűszerezni és így párolni még egy kicsit. Ezután rátenni a mustárt és a lisztet, jól elkeverni és felengedni a vízzel, és a borral. Puhára párolni, majd leturmixoljuk. Visszatenni a tűzre, és állandó keverés mellett hozzáadni a maradék margarint és a tejszínt. Jól kiforralni, de főzni már nem kell.
Önállóan, krumpligombóccal is jó
Olívaolajon üvegesre párolom az aprított hagymát. Rádobom a felkockázott cukkinit, öntök rá fél dl vizet, majd fűszerezem. Összekeverem és lefedve hagyom párolódni 5 percig. Ezután...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHázi pizzakrém elkészítése: Az forrás szerint, ahol a receptet találtuk, a hagymát olajon kell üvegesre párolni, majd utána pépesíteni, de mi nem szeretünk semmit olajosan eltenni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlufóliából vagy sütőpapírból tasakot hajtogatok. Megsütünk benne kb 40 perc alatt egy fej letisztított fokhagymát, amit sóztam, borsoztam, pici só és cukor került rá. Addig 3 par...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű