3 nagy vöröshagyma
olívaolaj
5 dk margarin
1 ek csípős mustár
1 db húsleves kocka
só
őrölt fehér bors
szerecsendió
1,5 dl fehér bor
1,5 dl víz
1 ek liszt
1,5 dl főző tejszín
A hagymát vékonyan leszeletelni, majd kevés olívaolajon elkezdeni párolni. Amikor már jól összeesett, rátenni a fele margarint, fűszerezni és így párolni még egy kicsit. Ezután rátenni a mustárt és a lisztet, jól elkeverni és felengedni a vízzel, és a borral. Puhára párolni, majd leturmixoljuk. Visszatenni a tűzre, és állandó keverés mellett hozzáadni a maradék margarint és a tejszínt. Jól kiforralni, de főzni már nem kell.
Önállóan, krumpligombóccal is jó
A tojásokat egy tálba ütjük és villával felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a kukoricalisztet és a puha vajat, majd géppel jól kikeverjük. Amikor a massza összeállt, a legvégén fo...
Elkészítési idő:Ha forr kesz is van de ne legyen folyos inkabb picit gumiszeru,"osszetarto". Ez a legjobb amit eddig csinaltam.
Elkészítési idő:A hagymát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és az olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a szilvát, a mazsolát, a cukrot és a sót. Belereszeljük a gyömbért, ízlés szerint ízesítjük a...
Elkészítési idő: