1 1/2 kg paradicsom, hámozva, magozva, apróra vágva
450 ml ecet 10%-os
500 g cukor
250 g vöröshagyma apróra vágva
350 g zeller nagyon apróra vágva
200 g paprika bármilyen színű húsos apróra vágva (ízlésünknek megfelelően csípős, vagy nagyon csípős, esetleg méreg erős.)
2 1/2 ek. só
1 ½ ek őrölt fahéj
1 ½ ek őrölt gyömbér
1 ek mustármag őrölt (magunk is őrölhetjük, sőt....)
Keverjük össze a hozzávalókat egy rozsdamentes edényben. Kevergetve forraljuk fel, amíg a cukor el nem olvad. Ezután csökkentsük a hőt és 2 órán keresztül főzzük, amíg jól besűrűsödik.
Közben gyakran keverjük meg, nehogy leégjen.
A mikor elérte a megfelelő sűrűséget, tegyük kicsi üvegekbe, a légbuborékokat fa spatulával távolítsuk el, és zárjuk le. Forró vízfürdőben sterilizáljuk forrástól számított 15 percig. Az edényben hagyjuk kihűlni. Címkézzük és tegyük a kamra polcára.
Megjegyzés: A fűszerek mennyisége viszonylagos. Kóstoljuk meg, mert nem minden paradicsom egyforma édes, ezért az utólagos fűszerezés szükséges lehet.
http://clinterapi.blogspot.hu/2012/07/edes-chili-szosz.html
In einem kleinen Topf bei mittlerer Hitze schmelzen Sie die Butter und kochen den Knoblauch bis weich. 9. Mehl geben und 1 Minute aufschlagen. 10. Fügen Sie in die Milch, un...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDrain and tip the chickpeas into a food processor. Peel and add the garlic, then add the tahini, a good squeeze of lemon juice and 1 tablespoon of oil. Season with a pinch of sea...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa megvagyunk a pucolásokkal, csak egybe kell hajítani. Ezt mind egy nagy fazékba tesszük és összefőzzük. Amikor már az alma is majd szétesik, akkor kivesszük a fahéjakat és a teat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű