1 tojássárgája
6-7 ek majonéz (kb. 90g)
1 dl tejföl
1 tk porcukor
1 tk mustár
néhány csepp citromlé
bors, só
A tojássárgáját kikeverem a porcukorral, sózom, borsozom. Lassan hozzáadom a majonézt, mustárt, a citromlét, végül a tejfölt. Ha az egészet jól összekevertem, legalább 1 órára hűtőbe teszem. Hidegen tálalom sültekhez vagy rántott ételekhez.
Szinte olyan mint az igazi: " paradicsomos " húsgombóc csak nomatoval. Nomato : 1 rész répa, 1 rész cékla , fél rész édesburgonya , fél rész sütőtök. A zöldségeket összevágo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmindent egybe belerakok egy nagy fazékba... alaposan szétfőzöm....ez eltart kb. egy óra hosszt.... bot mixerrel mixelem....újra felfőzöm...én szoktam ha úgy érzem hogy nem elég kré...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a bacont, fűszerezzük, és együtt pirítjuk. 2 dl tejszínt hozzáöntünk, majd a maradék 2 dl tejszínnel és egy kevés...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A zsiradékon (olajon) a hagymát üvegesre pirítjuk és hozzáadjuk a szeletet gombát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és szegfűbo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes