20 dkg sonka, vagy gépsonka, vagy bacon
1 nagy hagyma
2 nagy dobozos sűrített paradicsom
30 dkg gomba
10 dkg szalonna,
1 kk paprika, bors, oregano, rozmaring
5 evőkanál cukor
só, ételízesítő
(a kész ételhez 1 csomag makaróni tészta
20-30 dkg sajt
só
Az apróra kockákra vágott hagymát sárgás színig pirítom egy kanál zsíron v. olajon, majd hozzáadom az ugyancsak apróra vágott gombát. Rászórom a paprikát, majd egy-két keverés után hozzáadom az apróra vágott sonkát. A sűrített paradicsomot felhígítom kb. másfél dl vízzel, és ráöntöm. Hozzákeverem a fűszereket, sót, cukrot. Az egészet jól összeforralom. Ha túl híg lenne, kevés liszttel sűrítem. Még jobb, hogyha a sűrítéshez rizslisztet használunk.
A salsához felkockázzuk a paradicsomot és az uborkát, apróra vágjuk a lila hagymát, és felkarikázzuk az újhagymát. A csilipaprikát félbevágjuk, és miután kikapartuk a magjait, fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA chilit (kesztyűben) kimagozzuk és a kisebb darabokra vágott kápiával együtt robotgépbe tesszük. 1/2 dl vizet öntünk hozzá, alaposan összedaráljuk. Feltesszük főni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA ketchupot, az ecetet, a Worcestershire szószt és a vajat folyamatos kevergetés mellet melegítjük. Hozzáadjuk a barna cukrot, a sót és a csiliport, majs kb. 10-15 perc alatt össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vanília magjait kikaparjuk, a tejhez tesszük a rúddal együtt. Felforraljuk. Egy másik edényben kikeverjük a tojássárgát a liszttel és a cukorral. Tűzre tesszük, és folya...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű