20 dkg sonka, vagy gépsonka, vagy bacon
1 nagy hagyma
2 nagy dobozos sűrített paradicsom
30 dkg gomba
10 dkg szalonna,
1 kk paprika, bors, oregano, rozmaring
5 evőkanál cukor
só, ételízesítő
(a kész ételhez 1 csomag makaróni tészta
20-30 dkg sajt
só
Az apróra kockákra vágott hagymát sárgás színig pirítom egy kanál zsíron v. olajon, majd hozzáadom az ugyancsak apróra vágott gombát. Rászórom a paprikát, majd egy-két keverés után hozzáadom az apróra vágott sonkát. A sűrített paradicsomot felhígítom kb. másfél dl vízzel, és ráöntöm. Hozzákeverem a fűszereket, sót, cukrot. Az egészet jól összeforralom. Ha túl híg lenne, kevés liszttel sűrítem. Még jobb, hogyha a sűrítéshez rizslisztet használunk.
A paprikákat szélesebb szeletekre vágom és kicsi olajon megsütöm a héjas oldalát, teflonban. Amikor látom, hogy megsült, leszedem a héjáról a paprikák húsát. Olajon megfuttatom...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA fűszernövényeket apróra vágjuk. De tényleg apróra, mintha aprítóval dolgoznánk (egyébként azzal is dolgozhatunk). A fokhagymát összezúzzuk, vagy lereszeljük. Befőttes üvegbe tes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát vékonyan leszeletelni, majd kevés olívaolajon elkezdeni párolni. Amikor már jól összeesett, rátenni a fele margarint, fűszerezni és így párolni még egy kicsit. Ezután rát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa lisztből készitek rántást enyhe test szinűre bele az őrölt paprika gyorsan a paradicsom fel engedem vízzel s a többiből először egy késhegyni kb 3-centnyi citrom lé aztán a cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű