3 tojássárga
3 ek cukor
2 narancs reszelt héja
2 dl tejszín
1/2 narancs leve
Három tojássárgáját 3 evőkanál cukorral habosra keverünk, hozzáadjuk 2 narancs reszelt héját, föleresztjük 2 dl meleg tejjel, és kis lángon vagy gőz fölött addig verjük, keverjük, amíg a kívánt sűrűséget el nem érte. Tálalás előtt belekeverjük 1/2 narancs kifacsart levét.
A tejszínt egy vastag aljú, vizezett lábosban feltesszük forrni. Közben egy habverővel a tojássárgákat a cukorral, a sóval és a vanília kikapart magjával elkeverjük. A vaníliarud...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA paradicsomokat szabadítsd meg a héjuktól, ehhez a legjobb, ha egy percre forró vízbe teszed őket, akkor hamar ledobják. A többieket tisztítsd meg, darabold fel, és tedd egy mély,...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesÉrdemes a tojás sárgáját önmagában kihabosítani, mielőtt elkezdenénk finom sugárban hozzáönteni az olajat, ennek az az oka, hogy a magában felvert sárgájának megnő a térfogata, így...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent tegyünk egy lábasba, és alacsony hőmérsékleten főzzük 10 percig. Ezzel a szósszal kenjük át a húst, főleg grillezve kiváló
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű