3 tojássárga
3 ek cukor
2 narancs reszelt héja
2 dl tejszín
1/2 narancs leve
Három tojássárgáját 3 evőkanál cukorral habosra keverünk, hozzáadjuk 2 narancs reszelt héját, föleresztjük 2 dl meleg tejjel, és kis lángon vagy gőz fölött addig verjük, keverjük, amíg a kívánt sűrűséget el nem érte. Tálalás előtt belekeverjük 1/2 narancs kifacsart levét.
http://gizi-receptjei.blogspot.com/2010/11/lilahagyma-lekvar.html
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almalevet a cukorral és a fahéjjal lábasba tesszük. A cukor olvadásáig, takarékon folyamatosan kevergetve főzzük. Ezután keverés nélkül (takaréklángon) gyöngyözve addig forralj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1.A hagymát megpirítom, rárakom acikkekre vágott gombát és a petrezselymet. 2.Zsírjára pirítom. Megszórom liszttel, kicsit pirítom és felöntöm a csontlével. 3.Sózom, borsozom. El...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű