150 g főzőtejszín
25 dkg gomba
6 dkg vaj
5 dkg liszt
1/2 fej hagyma
izlés szerint só
ízlés szerint bors
1/2 csokor petrezselyem
4 dl csontlé (vízbe dobok erőleveskockát)
1.A hagymát megpirítom, rárakom acikkekre vágott gombát és a petrezselymet.
2.Zsírjára pirítom. Megszórom liszttel, kicsit pirítom és felöntöm a csontlével.
3.Sózom, borsozom. Elkeverem benne a főzőtejszínt és kiforralom.
4.Sült husikhoz isteni.
Összekeverjük a tejfölben a finomra vágott mentát, a lime levét, sót, borsot és a zúzott fokhagymát. Fél órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Ha nagyon nagy a fokhagyma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszeturmixoljuk a paradicsomot az oregánóval/bazsalkommal, olajjal, fokhagymával, valamint a borssal, és szükség esetén sóval. Hűtőszekrényben 1-2 napig tárolható.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Olajba lisztet teszünk, kavargatjuk mint a rántást de nem pirítjuk meg, majd beletöltjük a paradicsom levet. Izesítem só, bors, oregánó 2. Az olajba először a húst forgatom...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű