2 doboz (450g) Cirio paradicsomkonzerv, lével
15 dg fehér hagyma finomra vágva
4 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál (80 g) sűrített paradicsom
2 evőkanál olívaolaj
1/2 teáskanál őrölt rozmaring
1 teáskanál morzsolt oregánó
1 (megmosott) citrom reszelt héja
ha szükséges, kevés nádcukor
több tekerésnyi frissen őrölt bors
(ízlés szerint 1/2 mokkáskanál cayenne bors)
Olívaolajon kíméletesen átsütjük a fokhagymát a reszelt citromhéjjal, a szárított fűszerekkel és a sóval. Hozzáadjuk a hagymát és együtt kíméletesen tovább dinszteljük Elkeverjük a paradicsompürét és egy percig pirítjuk az alapot. Majd hozzáadjuk a paradicsomkonzervet.
Hozzáadjuk a többi fűszereket és alacsony tűzön fedő nélkül legalább 40 percig pároljuk, 10 percenként megkeverve, amíg finom krémes nem lesz.
A paradicsomot ledarálom, felfőzöm. Az összes zöldséget lereszelem, étolajon megpárolom, majd leturmixolom és a paradicsomba öntöm. Fűszerezem, mindenkinek saját ízlése szeri...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A hagymát megpirítom, rárakom acikkekre vágott gombát és a petrezselymet. 2.Zsírjára pirítom. Megszórom liszttel, kicsit pirítom és felöntöm a csontlével. 3.Sózom, borsozom. El...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz avokádót kettévágjuk, a magot kiszedjük. A belsejét kikaparjuk egy tálba, a hagymákat megtisztítjuk és finomra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Botmixerrel pürésítjük, majonézzel és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a túró kivételével, robotgép segítségével turmixold össze. Ha nem elég krémes, adj hozzá kevés olívaolajat.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű