Családireceptkönyv.hu

Házi paradicsomszósz


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: több
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 doboz (450g) Cirio paradicsomkonzerv, lével
15 dg fehér hagyma finomra vágva
4 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál (80 g) sűrített paradicsom
2 evőkanál olívaolaj
1/2 teáskanál őrölt rozmaring
1 teáskanál morzsolt oregánó
1 (megmosott) citrom reszelt héja
ha szükséges, kevés nádcukor
több tekerésnyi frissen őrölt bors
(ízlés szerint 1/2 mokkáskanál cayenne bors)

Elkészítés:


Olívaolajon kíméletesen átsütjük a fokhagymát a reszelt citromhéjjal, a szárított fűszerekkel és a sóval. Hozzáadjuk a hagymát és együtt kíméletesen tovább dinszteljük Elkeverjük a paradicsompürét és egy percig pirítjuk az alapot. Majd hozzáadjuk a paradicsomkonzervet.
Hozzáadjuk a többi fűszereket és alacsony tűzön fedő nélkül legalább 40 percig pároljuk, 10 percenként megkeverve, amíg finom krémes nem lesz.

Házi paradicsomszósz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar FOKHAGYMÁS SZÓSZ - MUZSDÉJ
FOKHAGYMÁS SZÓSZ - MUZSDÉJ

apróra zúzzuk a megtisztított fokhagymát megsózzuk, leöntjük olajjal és jól kikavarjuk, krémszerű legyen citromlével/néhány csepp ecettel savanyítjuk

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szószok
Szószok

így

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vegán, élőflórás “köles túró” / vegán köles körözött
Vegán, élőflórás “köles túró” / vegán köles körözött

Egy csésze hántolt kölest folyó víz alatt leöblítettem, majd 3 csészényi vízben pici parajdi sóval együtt megfőztem. Hagytam kb. 40 Celsius fokosra kihűlni majd hozzákevertem 1-2 k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk