- 1 EGÉSZ tojás
- 2-2,5 dl olaj
- 1 teáskanál mustár
- 2-3 csepp citromlé vagy almaecet
- csipetnyi só
A hozzávalókat magas falú edénybe tesszük, belemerítjük a botmixert és elindítjuk. Pillanatok alatt majonézzé kezdenek összeállni a pohár alján a hozzávalók. Eleinte ne is mozgassuk a botmixert, hagyjuk, hogy az edény alján sűrűsödjön a majonéz, és csak utána kezdjük fel-le mozgatni. Néhány másodperc múlva már kész is a kemény majonéz. Ha mégis folyósnak találnánk, akkor öntsünk kevés olajat hozzá és verjük még egy picit.
Ezek után lehet ízesíteni tetszés szerint: tartárt, remoulade-mártást varázsolni belőle, padlizsánkrémnek elkészíteni - csak a fantázia szab határt!
A tojásokat keményre főzzük, héjukat eltávolítjuk. A sonkát nagyon apróra vágjuk. (Én most a fokhagymaprésen toltam át.) A megfőtt tojásokat összetörjük (akár egy villával, erre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük és tetszőleges hússzeletekre kenjük. Hűtőben 2 órát, vagy többet pihentetjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tökéletes házi majonéz készítése ott kezdődik, hogy minden hozzávalót lehűtünk. Enélkül is sikerül ugyan, és persze kicsit furán néz ki, amikor az üveg olajat bedobom a hűtőbe, d...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tököket megtisztítjuk (a zsengehúsúak héját nem szükséges lehámozni), átengedjük húsdarálón, a kapott, zúzott masszát zománcozott agyagedénybe tesszük, lefedjük fedővel, és sü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű