menu

Családireceptkönyv.hu

Kökénymártás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 cl alaplé vagy leves (zöldségből vagy szárnyasból)
1 dl kökényes gin
3 ek gines kökény
1 ek kökénylekvár
1/2 kk frissen tört bors
40 g vaj

Elkészítés:


A borsot a vaj felén röviden megforgatjuk. A kökényes gint egy másik lábosban felmelegítjük, meggyújtjuk, mikor a láng elaludt, a borsra öntjük. Hozzáadjuk a gines kökényt, a kökénylekvárt, majd belekeverjük a levest is. Nagyon kis lángon körülbelül harmadára sűrítjük.

Jól illik rózsaszínre sült kacsamellhez, fácánhoz. Adhatunk bele kevés tört borókabogyót, vagy akár tárkonyt, turbolyát, mentát, de lehet bele egy kis narancshéjat is reszelni.

Kökénymártás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Salsa szósz
Salsa szósz

1.Késes robotgépben összevágunk mindent (nem muszáj pürére). 2.Hűtve tálaljuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Melinda
Pizzatészta házi alapszósszal
Pizzatészta házi alapszósszal

Keverjük el az élesztőt a langyos vízben 1 kanál liszttel és 1 kanál cukorral. Hagyjuk felfutni. A lisztet, sót, olajat keverjük el a felfutott élesztővel. Jól összegyúrni a tészt...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Paprikakrém
Paprikakrém

Az édes, húsos paprikát megsütjük sütőben, leöntjük hideg vízzel, megtisztítjuk a héjától és a magjaitól. Ezután késsel fatálban feldaraboljuk, vagy ledaráljuk nagy lyukú húsdaráló...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fokhagymás kence - OK
Fokhagymás kence - OK

1. A krémsajtot és a zúzott fokhagymát mixerbe tesszük, és simára dolgozzuk. 2. Fűszerezzük, és belekeverjük a friss vagy szárított, aprított metélőhagymát. 3. Egy rövid időr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk