6 dl tej
20 dkg reszelt ementáli
2 evőkanál vaj
1 teáskanálnyi étkezési keményítő
3 evőkanál liszt
1 teáskanálnyi tárkony
só, bors
A tejet egy edénybe öntjük, belekeverjük a lisztet és a keményítőt, majd kis lángon főzni kezdjük, hozzáadjuk a vajat is és folyamatosan kavargatjuk addig amíg elkezd sűrűsödni. Hozzákeverjük a reszelt sajtot is és mikor a sajt teljesen megolvadt, a fűszereket is hozzáadjuk. Melegen kínáljuk húsok, sültek, tészták mellé.
Az olajat keverjük el a narancs- és citromlével, ízesítsük sóval borssal, fűszerpaprikával és a Worcester mártással. Adjunk hozzá finomra vágott vöröshagymát, petrezselyemzöldet és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz érett, kemény padlizsánokat megmossuk, meghámozzuk, kockákra vágjuk, étolajban megsütjük. A sárgarépát, az édes paprikát és a vöröshagymát megmossuk, megtisztítjuk, felszeletelj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA narancsokat hámozzuk meg, és tisztítsuk le a fehér rugalmas réteget is a gyümölcs húsáról. A paradicsomot dobjuk 10 másodpercre forrásban lévő vízbe, majd azonnal hűtsük le hideg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA főzőtejszínt egy edénybe öntjük és felmelegítjük, beletesszük a vajat és a reszelt parmezánt, folyamatosan kavargatjuk. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a sajt megolvad, majd félre...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű