• 1,5 kg cukkini
• 4-5 db citrom
• 50 dkg kristálycukor
• 1 teáskanál őrölt gyömbér (vagy két diónyi friss, reszelt)
• 1 csomag lekvárzselésítő 2:1
A jól megmosott cukkinit reszeljük le a káposztareszelőn vagy a tökgyalun. Ügyeljünk arra, hogy ne reszeljük hosszú csíkokra. Tegyük egy nagy lábasba, keverjük el benne a lekvárzselésítőt. Én a 2:1 arányú zselésítőt kedvelem. 1,25 kg cukkinihez, csak fél kilónyi cukrot kel adni. Reszeljük bele a két citrom háját, adjuk hozzá a gyömbért. A citromok héját éles késsel vágjuk le úgy, hogy a fehér részt is eltávolítsuk. Vágjuk négyfelé, és a magokat távolítsuk el. Kockázzuk fel, majd együk a cukkinihez. Állandó kevergetés mellet forraljuk fel. Ha felforrt öntsük bele a cukrot, és még rotyogtassuk egy-két percig.
A még forrásban lévő lekvárt tisztára mosott befőttes üvegekbe töltsük, zárjuk le a fedelével azonnal, majd állítsuk fejre öt percig. Öt perc elteltével máris betehetjük az éléskamránkba.
Vajjal megkent péksüteményekre, palacsintába, fagyira csorgatva szoktam fogyasztani.
A paprikát, a paradicsomot, az almát megmossuk. A paprika csumáját, az alma magházát eltávolítjuk, a hagymákat megpucoljuk, és minden összetevőt apróra vágunk. A fűszerekkel együtt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz eredeti bolognai szósz elkészítéséhez először egy konyhai turmixgép vagy aprítógép segítségével aprítsd fel a répát, hagymát és zellert egészen apró, pürészerű állagúra. Ha ninc...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA pizzát megkenjük pestoval, majd reszelt füstölt-, trappsita- és edámi sajttal megszórjuk, majd a tetejére teszünk néhány szelet camembertet és mozarellát. Megsütjük a recept sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot egy lábasban felolvasztjuk, kevergetés nélkül. Ha a cukor teljesen felolvadt, akkor megkeverhetjük. Lassan hozzáadogatjuk a langyos tejszínt. Végül a sós vajat, kockánként...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű