• 1,5 kg cukkini
• 4-5 db citrom
• 50 dkg kristálycukor
• 1 teáskanál őrölt gyömbér (vagy két diónyi friss, reszelt)
• 1 csomag lekvárzselésítő 2:1
A jól megmosott cukkinit reszeljük le a káposztareszelőn vagy a tökgyalun. Ügyeljünk arra, hogy ne reszeljük hosszú csíkokra. Tegyük egy nagy lábasba, keverjük el benne a lekvárzselésítőt. Én a 2:1 arányú zselésítőt kedvelem. 1,25 kg cukkinihez, csak fél kilónyi cukrot kel adni. Reszeljük bele a két citrom háját, adjuk hozzá a gyömbért. A citromok héját éles késsel vágjuk le úgy, hogy a fehér részt is eltávolítsuk. Vágjuk négyfelé, és a magokat távolítsuk el. Kockázzuk fel, majd együk a cukkinihez. Állandó kevergetés mellet forraljuk fel. Ha felforrt öntsük bele a cukrot, és még rotyogtassuk egy-két percig.
A még forrásban lévő lekvárt tisztára mosott befőttes üvegekbe töltsük, zárjuk le a fedelével azonnal, majd állítsuk fejre öt percig. Öt perc elteltével máris betehetjük az éléskamránkba.
Vajjal megkent péksüteményekre, palacsintába, fagyira csorgatva szoktam fogyasztani.
Egy kis lábasban forraljuk fel a vizet, tegyük bele a mustármagot, fedjük le, vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni kb. egy óráig, míg fel nem szívta a mustármag az összes vizet. E...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat magas falú edénybe tesszük 2. Belemerítjük a botmixert és elindítjuk. 3. Pillanatok alatt majonézzé kezdenek összeállni a pohár alján a hozzávalók. E...
Elkészítési idő: 1 perc Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat kávédarálóban megőröljük (szerintem enélkül is jó lenne, de így tutira hatásosabb), és mindent beleteszünk Ellába, 12 percre. Szűrjük, isszuk...smile hangulat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű