- 6 dl tej
- 20 dkg reszelt ementáli
- 2 evőkanál vaj
- 1 teáskanálnyi étkezési keményítő
- 3 evőkanál liszt
- 1 teáskanálnyi tárkony
- só, bors
A tejet egy edénybe öntjük, belekeverjük a lisztet és a keményítőt, majd kis lángon főzni kezdjük, hozzáadjuk a vajat is és folyamatosan kavargatjuk addig amíg elkezd sűrűsödni.
Hozzákeverjük a reszelt sajtot is és mikor a sajt teljesen megolvadt, a fűszereket is hozzáadjuk. Melegen kínáljuk húsok, sültek, tészták mellé.
A paprikát, a paradicsomot, az almát megmossuk. A paprika csumáját, az alma magházát eltávolítjuk, a hagymákat megpucoljuk, és minden összetevőt apróra vágunk. A fűszerekkel együtt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zöld-fűszereket rusztikusra felvágjuk, a tejfölhöz adjuk, csakúgy, mint az olívaolajat, majd az egészet botmixerrel pürésítjük. Reszelt citromhéjjal és citromlével ízesítjük. Hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kis lábasban forraljuk fel a vizet, tegyük bele a mustármagot, fedjük le, vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni kb. egy óráig, míg fel nem szívta a mustármag az összes vizet. E...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűaz reszelt bundás húshoz... A húst felszeleteljük majd kiklopfoljuk fűszerezzük....a krumplit megpucoljuk és a zsemlemorzsába reszeljük a húst lisztbe a tojásba majd a reszelt kr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű