Családireceptkönyv.hu

Sajtszósz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 6 dl tej
- 20 dkg reszelt ementáli
- 2 evőkanál vaj
- 1 teáskanálnyi étkezési keményítő
- 3 evőkanál liszt
- 1 teáskanálnyi tárkony
- só, bors

Elkészítés:


A tejet egy edénybe öntjük, belekeverjük a lisztet és a keményítőt, majd kis lángon főzni kezdjük, hozzáadjuk a vajat is és folyamatosan kavargatjuk addig amíg elkezd sűrűsödni.
Hozzákeverjük a reszelt sajtot is és mikor a sajt teljesen megolvadt, a fűszereket is hozzáadjuk. Melegen kínáljuk húsok, sültek, tészták mellé.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hamis sajtszósz
Hamis sajtszósz

A krumplit,répát,hagymát megfőzzük és a többi hozzávalóval pürésítjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Csípős sajtszósz
Csípős sajtszósz

A vajat olvaszd fel, keverd el a liszttel - ügyelj, hogy ne égjen le -, majd öntsd fel a tejjel, és forrald fel. A kiválasztott sajtot reszeld le és szakaszosan, folyamatos keverés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajninja
Citromos sült paprika krém dióval
Citromos sült paprika krém dióval

A paprikákat megmossuk, majd sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük és 220 fokon alaposan megsütjük, majd tálba tesszük és fóliával lefedjük, így a gőzben felpuhul a paprika héj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tagliatelle alla pomarola - szósz
Tagliatelle alla pomarola - szósz

Mindent fel kell vágni kb 1,5-2 cm-s kockákra, majd a paradicsom kivételével feltenni kb 1-1,5 dl olivaolajban, nagy lángon, amíg a hagyma átlátszó nem lesz. Ne barnuljon meg! Közb...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk