Családireceptkönyv.hu

Töklekvár alap 1


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Egy kilogramm tököt kockára vágunk, és egy fazékban fél liter vizet öntünk rá. Adunk hozzá egy kevés citromlevet és reszelt citromhéjat, esetleg gyömbért, valamint ízlés szerint xilitet, vagy stevia-oldatot édesítésként.

Elkészítés:


Lassú tűzön állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük a lekvárt, majd üvegekbe töltjük, lezárjuk, és pár percre fejre fordítjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Házi majonéz
Házi majonéz

A tojássárgáját, mustárt, sót és borsot kézi habverővel kikeverjük. Vékony sugárban, eleinte csak cseppenként adagolva, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat, ügyelve arr...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Meggyszósz
Meggyszósz

A meggyet kevés vízzel feltesszük főzni. Hozzáadjuk a cukrot, a szegfűszeget és körülbelül 15-20 perc alatt puhára főzzük. A rumpuncs pudingport elkeverjük a tejjel és hozzácsur...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mustár készítés
Mustár készítés

3 evőkanál mustármagot egy jénaiba raktam .. felöntöttem fehérbor ecettel el kell lepje teljesen... pár óra múlva teljesen felszívta .. ekkor felöntöttem szénsavmentes ásványvízzel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bechamel souce
Bechamel souce

A vajat és a lisztet keverd össze, és kis lángon, gyakran keverve hevítsd fel, de ügyelj arra, hogy ne égjen le. A hagymát pucold meg, és tűzd meg a szegfűszeggel. A tejet kezdd el...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk