500 g fehér spárga
1 marék kesudió
2 dl rizstejszín
pici víz
kókuszolaj
snidling
kb 2 evk. barnarizsliszt
só,bors,szerecsendió,fokhagyma,petrezselyem
A spárgát feldaraboljuk, sós vízben megfőzzük. Jobb ha a fás végét még ezelőtt levágjuk, ez kb a spárga alsó harmada. Ezután megpirítjuk a kókuszolajon a kesudióval és snidlinggel.Ezután összeturmixoljuk, hozzáadjuk a fűszereket és a rizsliszt+rizstejjel besűrítjük
Pirítósra is kiváló, de simán párolt zöldségek szószaként, tésztára, tepsiben sült krumplival is tálalható.
olaszok zöldséges raguja. Olaszok zöldséges raguja a következő: 2 hagyma,1 fej zeller,(ők szárzellert használnak északon) 4 répa,5 gerezd fokhagyma,ezeket együtt ledarálod ,vag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat megmossuk, meghámozzuk, majd közel egyforma darabokra vágjuk. Egy kisebb fazékba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, citromlevet, a fűszereket (szegfűszeg, fahéj, gyömbér, só)...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűKockára vágom a paradicsomot, felszeletelem a paprikát, felaprítom a hagymát, fokhagymát és beleteszek mindent egy lábasba, a sóval, borssal, szegfűszeggel, babérlevéllel, cukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint felolvasztjuk, az apróra vágott hagymát és a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát megpirítjuk rajta, majd rászórjuk a lisztet, és barnára pirítjuk. Felöntjük az alaplé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű