menu

Családireceptkönyv.hu

Fokhagymás-paradicsomos tésztaszósz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



hozzávalók

3 fokhagyma fej
2 evőkanál olívaolaj
3 közepes piros, sárga és / vagy zöldpaprika,
3 kg hámozott paradicsom
2 evőkanál barna cukor
1 evőkanál só
1/2 evőkanál balzsamecet
1/2 teáskanál őrölt bors
1 csésze bazsalikom aprítva
1/2 csésze friss oregánó, kakukkfű, petrezselyem, zellerszár
3 evőkanál citromlé

Elkészítés:


Melegítsük elő a sütőt 210 fokra.
A fokhagymát vágjuk ketté keresztben, és tegyük egy alufóliával kibélelt, olajozott tepsibe, a paprikákat tegyük mellé A maradék olajjal ecseteljük meg a paprikákat.
45-50 percig süssük, vagy amíg a paprika héja kezd feketedni, és a fokhagyma is puhára, édesre sült.
A fokhagymát tegyük egy rácsra hűlni, a paprikákat csomagoljuk zacskóba, és kb 15 perc után távolítsuk el a héját, és a magokat.
A fokhagymát a héjából nyomjuk egy edénybe, adjunk hozzá némi hámozott paradicsomot, és turmixoljuk össze. Használhatunk akár turmixot, akár bot mixert, és természetesen robotgépet is. Az aprított paradicsomot és a fokhagymát tegyük egy rozsdamentes edénybe, és a többi paradicsomot is turmixoljuk össze, adjuk hozzá.
Tegyük bele a barna cukrot, sót, ecetet, borsot, balzsamecetet, alacsony fokozaton forraljuk fel állandó keverés közben. Ez kb 50 perc. A sült paprikát vágjuk nagyon apróra és adjuk hozzá a paradicsomos keverékhez. Addig főzzük, amíg besűrűsödik, mártás sűrűségűre. Levesszük a tűzről, és ekkor adjuk hozzá az apróra vágott zöldfűszereket, valamint a citromlét. Tegyük üvegekbe, és fedjük le. Forró vízfürdőben sterilizáljuk, forrástól számítva 35 percig. Az edényben hagyjuk, kihűlni. Címkézzük és tegyük a kamrába.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://clinterapi.blogspot.hu/2012/07/fokhagymas-paradicsomos-tesztaszosz.html

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sültpaprika krém
Sültpaprika krém

A paprikát kicsumázzuk, kitisztítjuk a magoktól. Tepsibe tesszük, és kb. fél órát sütjük, félidőben megfordítjuk őket. Tálba szedjük, és letakarjuk, hagyjuk kicsit kihűlni. Közb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Szárnyas fűszerkeverék
Szárnyas fűszerkeverék

A koriandert és fekete borsot kávédarálóval enyhén szemcsésre őröljük, majd a többi hozzávalóval összekeverjük és jól záródó üvegben, vagy fémdobozban sötét helyen tároljuk. Tip...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kapormártás
Kapormártás

A hagymákat apróra fölkockázuk és a vöröshagymát elkezdjük az étolajon piritani majd ha már van egy kis szine akkor hozzáadjuk a fokhagymát is. Fölengedjük a vizzel és hozzáadjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtszósz
Sajtszósz

1 A sajtokat kis lyukú reszelőn lereszeljük. 2 A tejet elkezdjük forralni. Egy másik edénybe tesszük a vajat és elkezdjük hevíteni. Hozzáadjuk a lisztet, majd folyamatos keverge...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk