hozzávalók
3 fokhagyma fej
2 evőkanál olívaolaj
3 közepes piros, sárga és / vagy zöldpaprika,
3 kg hámozott paradicsom
2 evőkanál barna cukor
1 evőkanál só
1/2 evőkanál balzsamecet
1/2 teáskanál őrölt bors
1 csésze bazsalikom aprítva
1/2 csésze friss oregánó, kakukkfű, petrezselyem, zellerszár
3 evőkanál citromlé
Melegítsük elő a sütőt 210 fokra.
A fokhagymát vágjuk ketté keresztben, és tegyük egy alufóliával kibélelt, olajozott tepsibe, a paprikákat tegyük mellé A maradék olajjal ecseteljük meg a paprikákat.
45-50 percig süssük, vagy amíg a paprika héja kezd feketedni, és a fokhagyma is puhára, édesre sült.
A fokhagymát tegyük egy rácsra hűlni, a paprikákat csomagoljuk zacskóba, és kb 15 perc után távolítsuk el a héját, és a magokat.
A fokhagymát a héjából nyomjuk egy edénybe, adjunk hozzá némi hámozott paradicsomot, és turmixoljuk össze. Használhatunk akár turmixot, akár bot mixert, és természetesen robotgépet is. Az aprított paradicsomot és a fokhagymát tegyük egy rozsdamentes edénybe, és a többi paradicsomot is turmixoljuk össze, adjuk hozzá.
Tegyük bele a barna cukrot, sót, ecetet, borsot, balzsamecetet, alacsony fokozaton forraljuk fel állandó keverés közben. Ez kb 50 perc. A sült paprikát vágjuk nagyon apróra és adjuk hozzá a paradicsomos keverékhez. Addig főzzük, amíg besűrűsödik, mártás sűrűségűre. Levesszük a tűzről, és ekkor adjuk hozzá az apróra vágott zöldfűszereket, valamint a citromlét. Tegyük üvegekbe, és fedjük le. Forró vízfürdőben sterilizáljuk, forrástól számítva 35 percig. Az edényben hagyjuk, kihűlni. Címkézzük és tegyük a kamrába.
A bolognai spagetti a világ egyik legegyszerűbb kajája, mégis sokan készítik porból. Egy olyan receptet mutatunk, ami szerintünk TÖKÉLETES, de persze ha nektek már megvan a jól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegpucoljuk a fokhagymát, robotgéppel pépesítjük, majd minden 20 dkg péphez hozzáadunk 4 dkg konyhasót és egy késhegnyi citromsavat. A citromsavnak mindössze annyi szerepe van, hog...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomot és a paprikát mosd meg gondosan. Forralj fel egy nagy fazék vizet, és tedd bele egy percre a paradicsomokat. Így sokkal könnyebben le tudod húzni a héjukat. Ha megpu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRadem morcovul si telina, curatate si spalate, apoi impreuna cu ceapa taiata pestisor, dafinul si boabele de piper, le punem in vasul cu lapte, pe foc mic, pana ce da in clocot....
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű